Vegerakastajan Tacoburger

4:lle | Valmistusaika: 50 min

Taco-maustettu mustapapupihvi sekä meksikolaiset lisukkeet bataatinsiivujen välissä ovat oivallinen vaihtoehto vegaanien lisäksi myös fleksauksesta kiinnostuneille. Tuhti burgeri ja Auran vegaaninen majoneesi täyttävät nälkäisimmänkin syöjän.

Mustapapupihvit

450 g kypsiä mustapapuja
2 siivua leipää
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl maizenaa
1 rkl lämmintä vettä
3 rkl srirachaa
2 rkl taco-mausteseosta
2 dl vehnäjauhoja

Bataattisämpylät

1 iso bataatti
öljyä
suolaa
mustapippuria

Guacamole

2 avokadoa
½ punasipuli
½ punainen chili
4 oksaa korianteria
1 rkl limen mehua
suolaa
mustapippuria

Salsa

2-3 tomaattia
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
¼ punaista chiliä
4 oksaa korianteria
½ limen mehu
suolaa

Lisäksi

Auran Vegaani Chilimajoneesi
4 salaatinlehteä
20 nacholastua

Tee näin

Soseuta mustapavut, leipäviipaleet, sipuli ja valkosipuli monitoimikoneen kutterissa. Vispaa sekaisin maizena, lämmin vesi, sriracha ja taco-mausteseos ja sekoita papuseokseen. Lisää jauhot ½ dl kerrallaan kunnes seos on taikinamainen. Kaikkia jauhoja ei ole pakko käyttää.

Leikkaa bataatista kahdeksan 1,5 cm siivua, öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista bataattisiivut 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai öljytyssä pannussa kunnes bataatin siivut ovat läpikypsiä, noin 6–8 minuuttia per puoli.

Muussaa avokadot haarukalla kulhossa. Hienonna punasipuli, chili sekä korianteri ja sekoita yhteen avokadon kanssa. Lisää lopuksi limen mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Aja salsan ainekset karkeaksi kastikkeeksi monitoimikoneen kutterilla tai silppua ne veitsellä. Mausta suolalla ja limemehulla.

Muotoile mustapapumassasta neljä pihviä ja paista öljytyssä pannussa keskilämmöllä 7–10 minuuttia per puoli. Levitä bataatinsiivuille Auran Vegaani chilimajoneesia, sitten mustapapupihvi, salaatinlehti, guacamolea, salsaa, murskattuja nacholastuja ja päälle aina toinen bataatin siivu.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: