Skip to main content

Jokaisella meistä on omat ruokasuosikkimme ja on helppo sanoa, että kyseistä ruokaa voisi syödä vaikka joka päivä vuoden verran. Todellisuudessa et luultavasti haluaisi nauttia samaa sapuskaa 365 kertaa vuodessa.

No, Torontolainen Reza kuitenkin pääsi itse asettamaansa tavoitteeseen ja söi vähintään yhden burgerin päivittäin vuoden verran. Ja koska kyseessä oli karkausvuosi, tuli burgereita itse asiassa yhteensä 366.

Miksi lähdit tällaiseen projektiin ja miksi valitsit juuri hampurilaiset?
Ostin uudenvuodenlupauksena kuntosalikortin, jotta voin syödä burgerin joka päivä. Valitsin hampurilaiset sillä ne ovat olleet suosikkiruokani jo ennen tähän haasteeseen ryhtymistä.

Voitko kuvailla suosikkiburgeriasi muutamalla sanalla?
Klassinen juustohamppari pienellä mausteisuudella.

Mikä oli ensimmäinen burger, jonka söit haasteen tiimoilta?
Olin uutena vuotena kylässä perheeni luona Dubaissa ja pistäydyin paikallisessa ruokarekassa nimeltään SALT ja maistoin heidän slider-tyylistä burgeriaan.

Mikä on paras hampurilainen jonka olet syönyt kokeilun aikana?
Pitkään voiton vei Museum Tavern Torontossa, mutta lopulta Rasa ja Union samasta kaupungista nousivat rinnalle.

Tylsistyitkö hampurilaisiin missään vaiheessa ja kuinka kauan siihen meni?
En ole vieläkään puutunut projektiin. Burgereiden metsästäminen sen sijaan on muuttunut vaivalloiseksi, sillä joudun hakemaan uusia kokemuksia ydinkeskustan ulkopuolelta.

Mitkä ovat suosikkitäytteesi?
Pidän mausteisesta ruuasta, joten unelmahampparissani olisi kunnolla potkua. Toisin sanottuna tykkään laittaa burgereihin reilusti jalapenoa.

Vaikuttiko ruokavalio terveyteesi?
Voin itse asiassa paremmin kuin viime vuonna. Päivittäinen hampurilaisten syöminen on pakottanut minut muuttamaan elintapojani. Kävelen keskimäärin kuusi kilometriä päivässä, syön terveellisemmin kuin aiemmin aina kun en syö hampurilaisia ja kuntoilen pelaamalla kesällä lentopalloa ja talvellä lätkää. Olen itse asiassa tiputtanut painoani uusien elintapojeni johdosta seitsemän kiloa.

Mitä lisukkeita nautit hampurilaisten kanssa?
Ranskalaisia perunoita. Otan kyllä satunnaisesti salaatin, mutta kyllä burgerin viereen kuuluvat ennen kaikkea ranut.

Jos antaisit ravintolalle ohjeen täydellisen burgerin valmistamiseen, mikä se olisi?
Minulle täydellisessä burgerissa on aina jotain kokin omia makuja. Liian usein asiakkaalta kysytään mitä hän burgeriinsa haluaa, jolloin hampurilaisesta tulee geneerinen. Mielestäni kokin tulisi valita täyteet.

Aiotko lopettaa purilaisten syömisen kun haaste on valmis?
Ajattelin pitää tauon, mutta henkilökohtainen rituaalini jalkapallon katsomisen yhteydessä edellyttää hyvän burgerin, joten tauko ei tule olemaan pitkä.

Lue alkuperäinen artikkeli.