Skip to main content

Lihan korviketuotteet ovat erittäin yleisiä vegaanien ja kasvissyöjien keskuudessa. Vain parissa vuodessa vegaaniset hampurilaiset ovat muuttuneet uudesta innovaatiosta yleiseksi käytännöksi. Kuivat ja mauttomat pihvit, joiden sisältöä on mahdoton tunnistaa ovat poistuneet uusien uljaiden vaihtoehtojen edestä.

Vegaanisista ja kasvispohjaisista burgereista kannattaa maistaa ainakin seuraavia:

  1. The Beyond Burger

Californialainen teknologia start-up Beyond Meat on saavuttanut uskomattoman suosion Beyond burgerillaan. Sillä on jo yli 10 000 jälleenmyyjää ympäri Yhdysvaltoja ja maailmaa. Yritys pyrkii tekemään täydellisen kopion lihapihvistä, valmistettuna pelkästään kasviksista.

  1. The Impossible Burger

Toinen Yhdysvaltalainen teknologiaan luottava ruokayritys on kasvipohjainen Impossible Burger, joka pyrkii myös toistamaan klassillisen “lihaisen” rakenteen soija leghemoglobiinin avulla. Se sisältää hemiä joka on rautaa sisältävä molekyyli jota löytyy kaikista kasvi- ja eläinkunnan tuotteista ja sillä on olennainen osa tuotteen lihankaltaisuudessa. Hampurilainen löytyy monesta ravintolasta – Yhdysvalloissa esimerkiksi White Castle ja Umami Burger käyttäbät Impossible burgerin tuotteita.

  1. The Moving Mountain Burger

Iso-Britannian vastaus Beyond Burgerille, B12 Burger alkaa löytyä jo monesta ravintolasta Englannissa.

Pihvi, jossa kesti kaksi vuotta tuottaa on tehty sienistä, herneistä ja peruna proteiinista ja kookosöljystä. Moving Mountains perustaja Simeon Van der Molenin kertoo burgerista näin: “Moving Mountains on brittiläinen brändi joka julkaisee Iso-Britannian ensimmäisen raaka kasvipohjaisen hampurilaisen. Haluamme ottaa valtavan askeleen kestävämmän ja terveellisemmän tulevaisuuden puolesta, ilman kompromissejä maun suhteen.”

  1. Islannin No-Bull Burger

No-Bull burger on listan vaihtoehdoista selvästi halvin. Soijasta, punajuuresta ja paprikasta tehty pihvi muistuttaa perinteistä eläimen lihaa. Niin kuin Beyond Meatin, myös No-Bull burgerin tavoite on saavuttaa myös sekasyöjät, eikä rajoittua vain vegaanimarkkinoille.

  1. Naturli’ Foods Burger

Naturli’ Foodsin burger oli ensimmäisen kasvispohjaisen pihvi joka tuli myyntiin samaan hyllyyn lihan kanssa Iso-Britaniassa.

Jauhelihan ja burgerpihvin kasvisvaihtoehdot tuotiin myyntiin yli 400 supermarkettin viime kesänä. Umamin maku syntyy herkkutateista, manteleista sekä tomaatista ja punajuurimehusta on tehty veren korvike.

Lue alkuperäinen artikkeli.