Skip to main content

Sous-vide burger on helpoin tapa burgerin valmistamiseksi mehukkaana, sillä pystyt säätelemään kypsennyslämpötilaa paremmin kuin millään muulla kypsennysmenetelmällä. Kun seuraat tarkkoja aika- ja lämpötilataulukkoja saat haluamasi tuloksen. Lue myös ohjeet burgereiden viimeistelyyn pannulla tai grillissä, niin saat haluamasi paistopinnan ennen tarjoilua.

 

Resepti

4 hampurilaista

Valmistusaika: 30 min

Käytettävä aika: 1-4h

 

800-900g jauhelihaa

Suolaa ja mustapippuria

1 rkl öljyä paistamiseen

4 siivua juustoa

4 paahdettua hampurilaissämpylää

Haluamasi täytteet

 

Ohjeet

  1. Lämmitä sous-viden vesi haluttuun lämpötilaan alla olevan taulukon mukaan.
  2. Taputtele jauhelihasta neljä hieman sämpylöitä laahjempaa sämpylää, mausta ja aseta minigrippusseihin. Upota pussi vesihauteeseen niin että pussin suusta jää pari senttiä vedenpinnan yläpuolelle ja sulje sitten pussi. Kypsennä allaolevan taulukon mukaan.
  3. Paistaminen pannulla: Ota burgerit pussista ja aseta paperilla päälystetylle lautaselle. Kuivaa varovasti ja mausta vielä uudestaan. Anna levätä 10 minuuttia ja kuivaa vielä kerran. Paahda sämpylät ja valmistele täytteet ja paista pihvit viimeisenä. Kuumenna pannu mahdollisimman kuumaksi ja paista pihvit enintään minuutin per puoli, niin että pihvit ehtivät juuri ruskistua. Käännä ja aseta päälle juusto. Paista vielä maksimissaan minuutti ja täytä sitten burger.
  4. Paistaminen grillissä: Paistaminen pannulla: Ota burgerit pussista ja aseta paperilla päälystetylle lautaselle. Kuivaa varovasti ja mausta vielä uudestaan. Anna levätä 10 minuuttia ja kuivaa vielä kerran. Paahda sämpylät ja valmistele täytteet ja paista pihvit viimeisenä. Sytytä grillihiilet ja odota että hiiliin muodostuu harmaa pinta. Aseta grillin ritilä paikalleen ja anna grillin vielä lämmetä kansi suljettuna. Puhdista ja öljyä ritilä. Paista pihvit noin minuutin per puoli kunnes niihin muodostuu kunnolla ruskistunut pinta. Laita pihvin päälle juusto kääntämisen jälkeen.

Kaavio sous-vide -hampurilaisten kypsennyslämpötiloista ja -ajoista

Kypsyysaste                Lämpötila                    Kypsennysaika

Raaka                          46-51°C                      40min – 2,5h

Medium minus            51-54°C                      40min – 2,5h

Medium                       54-58°C                      40min – 4h

Medium plus               59-62°C                      40min – 4h

Kypsä                          63-68°C                      40min – 3,5h

 

Lue alkuperäinen artikkeli.