Skip to main content

Maailman ensimmäinen robotin valmistama hampurilainen tarjoiltiin San Franciscossa huokeaan 6 dollarin hintaan.

San Franciscolainen burger-ravintola on vihdoin hankkiutunut eroon ihmisistä ja esitellyt uuden täysin automatisoidun hampurilaistenvalmistuslaitteensa. Creator Storefront -ravintolan Creator -robotti jauhaa lihan ja paistaa pihvin tilauksen mukaan, leikkaa sämpylä ja kasaa täytteet. Creator on samannimisen yhtiön ensimmäinen kokeilu keittiörobottien saralla.

Valmistajan mukaan robotin valmistama hampurilainen on jopa parempi kuin ihmisen valmistama. Pihvit jauhetaan tuoreeltaan tilauksen yhteydessä ja lihan syyt jäävät täydellisesti haukattavaan suuntaan, jolloin pihvi on erityisen murea. Burgeri on valmistajan mukaan täydellisesti kasattu asiakkaan vaatimusten mukaan, nopeasti ja tuoreena.

Creator-robotti näyttääkin pieneltä tehtaalta. Se on rakennettu erilaisten sensorien ja niitä ohjaavien tietokoneiden varaan, jotka yhteistyössä valmistavat raaka-aineista täydellisesti kypsennetyn hampurilaisen linjaston toiseen päähän.

Laitteessa on 20 tietokonetta, 350 sensoria ja 50 mekanismia 4,2 metrin matkalla. Se paahtaa briossit ja levittää lisukkeet ilman ihmistyövoimaa. Purilaisen valmistaminen kestää viisi minuuttia ja tavoitteena on että laite pystyy valmistamaan 400 hampurilaista tunnissa.

Laitteen valmiiksi saaminen on kestänyt yli 8 vuotta, mutta valmistajan mukaan on selvää, että robotiikka saapuu myös keittiölaitteisiin, sillä niiden avulla lopputuotteesta saadaan laadukkaampi.

Robotit tulevat toki viemään työpaikkoja, mutta se on suunta, johon maailma on menossa – liiketoiminnan tehostaminen on kaiken a ja o. Siinä missä aiempi iso kehitysaskel olivat traktorit, on seuraava Creatorin valmistajan mukaan robotisoitu ruuanlaitto.

Siinä missä ihminen valmistaa burgerin usein varovaisemmin, käyttää robotti edistyneitä sensoreita joiden avulla hampurilaisesta saadaan täydellinen. Creatorin tarkat tiedot jokaisesta yksittäisestä hampurilaisesta takaavat täydellisen lopputuloksen.

Lue alkuperäinen artikkeli.