Vietnamilaiset possu-dumplingit

Hauskaa näperrettävää näppäräsormisille

Jokaisella Aasian maalla on oma versionsa erilaisista höyrytetyistä ja paistetuista nyyteistä. Nämä vietnamilaisilla mauilla täytetyt dumplingit ovat täydellistä dipattavaa Auran Chilimajoneesiin. Valmiita dumpling-taikinalevyjä löydät helpoiten hyvinvarustelluista aasialaisiin ruokiin keskittyneistä kaupoista.

25–30 valmista dumpling -taikinalevyä (wonton tai gyoza)
250 g porsaanjauhelihaa
50 g liotettuja juudaksenkorvasieniä (black fungus tai wood ear mushroom)

Tai

75 g tuoreita siitakesieniä
1 kevätsipuli
2 valkosipulin kynttä
½ chili
1 cm pala inkivääriä
1 rkl kalakastiketta
suolaa
mustapippuria

1 tl maissijauhoa
2 rkl vettä

Auran Chilimajoneesia

Tee näin

Hienonna juudaksenkorvasienet tai siitakesienet, kevätsipuli, valkosipuli, chili sekä inkivääri. Sekoita porsaanjauhelihaan kasvikset, sekä kalakastike ja mausteet. Sekoita maissijauhot ja vesi. Valele yhden dumpling-levyn reunat maissijauho-vesiseoksella, lisää noin ruokalusikallinen possutäytettä ja sulje nyytti. Paista öljytyssä pannussa 3-4 minuuttia kunnes nyytit ovat pohjasta kullanruskeita ja lisää sitten pari ruokalusikallista vettä, peitä kannella ja höyrytä loppuun. Dippaa Auran Chilimajoneesiin.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: