Super hot chili pizza

2:lle | Valmistusaika: 1 h + pohjan valmistus

Kun pelkkä perustason tulisuus ei riitä, voi pizzan viedä reilusti överiksi chilin suhteen! Chili-tomaattimurskaa, tulista nduja-makkaraa ja säilöttyjä jalapenoja – sekä viimeistelyyn Auran Chili-sambal pizzakastiketta. Ja toki kaikkein kovimpaan kuumuuden kaipuuseen lisäksi vielä tuoretta chiliä ja sitä omaa suosikki hot saucea.

½ annos parasta pizzapohjaa
1 dl chili-tomaattimurskaa
200 g mozzarellaa
100 g nduja-makkaraa
maun mukaan säilöttyä punaista jalapenoa

Viimeistelyyn

Auran Chili-sambal pizzakastiketta
hot sauce -kastiketta (valinnainen)
tuoretta chiliä

Tee näin

Tee pizzapohja reseptin mukaan. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä käsin painelemalla pizzan kokoiseksi. Levitä pohjalle chili-tomaattimurska. Ripottele päälle revitty mozzarella, pieniä paloja nduja-makkaraa ja lopuksi säilöttyjä jalapenoja. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa 3–8 minuuttia riippuen uunin kuumuudesta. Esilämmitetyllä pizzakivellä saat pohjasta vielä rapeamman. Viimeistele pizza Auran Chili-Sambal pizzakastikkeella ja halutessasi voit lisätä päälle vielä haluamallasi tulisuusasteella varustettua hot sauce -kastiketta tai tuoretta chiliä ohuina siivuina.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset