Suomi burger

4:lle | Valmistusaika: 1 h 20 min

Burgerin voi tehdä myös perisuomalaisista raaka-aineista. Ruisleivän väliin sopii erinomaisesti peuran jauhelihasta tehty pihvi, puolukkamajoneesi, mummonkurkut, paistettu sipuli ja emmental-juusto. Kokeile Suomi burgerin lisukkeena uunijuureksia.

Mummonkurkut

½ kurkku
½ dl väkiviinaetikkaa
½ dl sokeria
½ dl vettä

Uunijuurekset

4 porkkanaa
1–2 palsternakkaa
¼ juuriselleriä
2 punasipulia
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
2 rkl hienonnettua timjamia

Puolukkamajoneesi

1 rkl puolukoita
2 tl sokeria
1 dl Auran Täysmajoneesia

2 isoa sipulia
voita tai öljyä
600 g peuran jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
4 isoa siivua emmental-juustoa
4 pyöreää ruisleipää

Tee näin

Leikkaa kurkku kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola. Anna kurkkujen marinoitua etikkaliemessä vähintään 30 minuuttia. Kuori juurekset ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla timjamilla. Paahda 185-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.

Survo puolukat ja sokeri sekaisin ja sekoita majoneesiin. Viipaloi sipulit ja ruskista pannulla joko voissa tai öljyssä niin, että sipulit pehmenevät ja saavat väriä. Muotoile peuran jauhelihasta neljä pihviä, mausta suolalla sekä pippurilla ja paista kuumalla pannulla mediumiksi. Lisää kääntämisen jälkeen pihvin päälle emmental-juusto. Paahda leivät pannulla tai paahtimessa ja levitä molemmille leikkuupinnoille puolukkamajoneesia. Nosta pohjalle pihvi ja juusto, päälle karamellisoitua sipulia ja lopuksi mummonkurkkuja ja kansi. Nauti Suomi burger uunijuuresten kera.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset