Smoked burger

Reilusti pehmeää savunmakua

Savusta burgerisi pallogrillissä

Hampurilaispihvin voi valmistaa grillin sijaan myös jenkkityylisessä savustimessa, jolloin pihviin saadaan reilusti pehmeää savunmakua. Voit valmistaa myös uuniperunat savustimessa, jolloin niihin tarttuu herkullinen savun aromi. Sämpylöinä toimivat erityisen hyvin pehmeät perunasämpylät, mutta jos laiskottaa, kaupan valmiit burgersämpylät toimivat Smoked Burgerissa myös hyvin.

Tuleen tuijottamista
Savua
Autenttista barbeque-tunnelmaa

Perunasämpylät

2 ½ dl maitoa
60 g voita
2 tl kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kypsää muusattua perunaa
3 rkl ruokosokeria
1 ½ tl suolaa
1 kananmuna

Pihvi

1,2 kg naudan jauhelihaa (20% rasvaa)
suolaa
mustapippuria
2 ½ dl bbq-kastiketta

Uuniperunat

8–12 pientä uuniperunaa
öljyä
suolaa
mustapippuria

Perunoiden täyte
2 dl Auran The burgerkastiketta tai aiolimajoneesia
2 dl ranskankermaa
½ nippu ruohosipulia
½ sitruunan mehu
1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria

Lisäksi

8 siivua goudaa
4 tomaattia
32 siivua maustekurkkua
8 salaatinlehteä
Auran Original burgerkastiketta

Lisäksi

Leivo ensin perunasämpylät. Lämmitä maito ja voi noin 40-asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Sekoita loput aineet yleiskoneessa ja lisää lopuksi joukkoon maitoseos. Vaivaa 5 minuuttia, kunnes aineet yhdistyvät taikinaksi. Voit lisätä vielä ½–1 dl vehnäjauhoja, jos taikina tuntuu löysältä. Nostata lämpimässä paikassa noin tunti, kunnes taikinan koko tuplaantuu. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele palloiksi. Nostata vielä 45 minuuttia liinan alla ja paista 175-asteisessa uunissa kullanruskeiksi noin 25–35 minuuttia.

Valmistele amerikkalaistyylinen savustin, jossa savu kiertää, noin 110  asteeseen. Vaihtoehtoisesti sytytä 3–4 brikettiä ison pallogrillin kulmaan ja heitä päälle liotettuja tammilastuja. Muotoile jauhelihasta 8 pihviä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Öljyä ja mausta uuniperunat. Kun tammilastut alkavat savuttaa, nosta pihvit ja perunat pallogrillin briketeistä vastakkaiseen kulmaan tai savustimeen. Savusta pihvejä noin tunti kansi suljettuna, kunnes pihvit ovat imeneet reilusti savunmakua. Perunoita voit savustaa tarvittaessa kauemmin, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää aina tarvittaessa savustuslastuja ja brikettejä, jotta pallogrilli pysyy 110 asteessa. Pidä savustimen lämpötilaa silmällä lämpömittarilla. Savustettaessa burgereista tulee auttamatta kypsiä, jotta niihin saadaan tarpeeksi savunmakua. Voitele pihvit viimeisen 5 minuutin ajaksi bbq-kastikkeella ja nosta päälle siivut gouda-juustoa.

Sekoita uuniperunan täytteet. Halkaise sämpylät ja paahda leikkauspinta grillissä, pannulla tai uunissa. Aseta sämpylälle pihvi ja juusto, maustekurkut, tomaatti, salaatti ja lopuksi Auran Original burgerkastikkeella päällystetty sämpylän kansi. Nauti smoked burger pehmeän uuniperunan kera.

Kannattaa tsekata myös nämä