1 kg uusia perunoita
1 iso punasipuli
1 dl Auran Makeaa sinappia
1 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
½ nippu lehtipersiljaa
½ nippu basilikaa
½ nippu kirveliä
50 g pinjansiemeniä
Sinappinen yrtti-perunasalaatti
6-8:lle | Valmistusaika: 45 min
Kirpeä perunasalaatti on varma hitti kaikkien grilliruokien kaveriksi. Sinappinen perunasalaatti kruunataan tuhdilla kasalla tuoreita yrttejä. Lehtipersiljan, basilikan ja kirvelin lisäksi tai tilalla voit käyttää myös esimerkiksi rosmariinia, timjamia tai ruohosipulia. Hyödynnä omasta kasvimaasta tai jääkaapista löytyvät yrtit.
Tee näin
Keitä perunat kypsäksi, jäähdytä ja leikkaa lohkoiksi. Paista viipaloitu punasipuli pehmeäksi öljyssä pannulla. Sekoita sinappi, oliiviöljy sekä valkoviinietikka keskenään ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nypi yrteistä muutamia kokonaisia lehtiä koristeluun ja hienonna loput. Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi kuivassa pannussa tai uunissa 175–200 asteessa 5–10 min. Sekoita perunat, sipuli, kastike ja hienonnetut yrtit keskenään. Koristele perunasalaatti yrttien lehdillä ja pinjansiemenillä.