Saaristolainen savulohi-voileipäkakku

8-10:lle | Valmistusaika: 30 min + maustumisaika 1 h

Kun haluat voileipäkakulta jotain uutta, kokeile perinteisen paahtoleivän sijaan saaristolaisleipää. Täyte ja kuorrute syntyvät kätevästi Auran Maustamattomasta majoneesista ja Auran Valkosipuli-persiljalevitteestä. Koristeluun kannattaa ottaa omaa taiteellista vapautta!

Täyte

300 g savulohifileetä
½ prk Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
½ prk Auran Maustamatonta majoneesia
½ tilliä
50 g kapriksia
mustapippuria
½ sitruunan kuori ja mehu 

Kuorrute

1 prk Auran valkosipuli-persiljalevitettä
½ prk Auran Maustamatonta majoneesia
½ nippua lehtipersiljaa hienonnettuna 

1 iso saaristolaisleipä
1 dl maitoa 

Koristeluun

150 g savulohta
½ kurkku
1 rkl kapriksia
3 rkl lohen mätiä
34 oksaa tilliä
1 rkl tuoreita herneitä
1 retiisi
versosalaattia tai kirveliä 

Tee näin

Sekoita savulohifilee, valkosipuli-persiljalevite, majoneesi, hienonnettu tilli ja kaprikset massaksi.  Mausta mustapippurilla sekä sitruunan kuorella ja mehulla. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. 

Leikkaa saaristolaisleipä paksuudesta riippuen 34 pitkään siivuun. Kostuta leipäsiivu maidolla ja lisää päälle osa täytteestä. Lisää päälle seuraava leipäsiivu, kostuta ja toista, kunnes jäljellä on enää kansi. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Sivele kuorrute tasaisesti voileipäkakun pintaan sekä sivuille. Koristele voileipäkakku savulohella, ohuilla kurkkusiivuilla, kapriksilla, mädillä, tillillä, tuoreilla herneillä, retiisin siivuilla ja versosalaatilla tai kirvelillä. 

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset