Ramenburger tofulla

4:lle | Valmistusaika: 1 h 15 min

Nuudeleilla vaihtelua perusburgerille. Kun perinteinen sämpylä alkaa kyllästyttää, voit korvata sen sämpylän muotoon painetuilla nuudeleilla, jotka pysyvät kasassa kananmunan avulla. Ratkaisu on hivenen erikoinen, mutta ainakin Brooklynissä sijaitseva Ramenburger myy nuudeleista tehtyjä burgereitaan edelleen hurjia määriä, joten jotain tässäkin on tehty oikein.

Marinoidut
retiisit

4 retiisiä
2 rkl riisiviinietikkaa
4 rkl sokeria
1 dl vettä

Tofu

400 g kiinteää tofua
1 rkl misotahnaa
1 ½ dl miriniä
½ dl soijaa

Nuudelisämpylä

200 g pussinuudeleita
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Lisäksi

1 paksoi
1 valkosipulinkynsi
2 cm pala inkivääriä
½ rkl seesamiöljyä
2 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl seesaminsiemeniä
Auran Sriracha burgerkastiketta

Tee näin

Viipaloi retiisit ohuiksi. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja vesi, niin että sokeri liukenee ja lisää sitten retiisiviipaleet. Anna marinoitua vähintään tunti.

Viipaloi tofu, kierrä talouspaperiin ja aseta päälle paino, niin että tofusta poistuu ylimääräinen neste. Anna seistä vähintään 15 minuuttia. Sekoita misotahna, mirini ja soija pienessä kattilassa. Keitä tofua seoksessa 15 minuuttia silloin tällöin kääntäen ja anna sitten jäähtyä.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita nuudelit sekä kananmunat ja mausta. Painele pyöreisiin burgersämpylän kokoisiin muotteihin ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Ota nuudelit ulos muoteista ja paista öljyssä kullanruskeiksi 2–3 minuuttia per puoli.

Pilko paksoin lehdet ja hienonna inkivääri sekä valkosipuli. Kuumenna pannussa seesamiöljy ja paista öljyssä valkosipulit, inkivääri ja paksoi, kunnes paksoi pehmenee, noin 3–4 minuuttia. Lisää lopuksi soija, riisiviinietikka, ruokosokeri ja seesaminsiemenet ja anna kiehua, kunnes nesteet ovat lähes hävinneet.

Nosta tofut pois liemestä ja paista öljytyssä pannussa rapeiksi. Varo polttamasta, sillä kastikkeen sokerit palavat helposti. Voit voidella paistetut tofut vielä kattilaan jääneellä glasyyrillä. Kokoa ramenburger laittamalla nuudeli”sämpylälle” ensin tofua, sitten paksoita, pikkelöityjä retiisejä ja  Auran Sriracha burgerkastiketta ja lopuksi päälle toinen nuudelisämpylä.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: