Pulled beef slider

8-10 :lle | Valmistusaika: 2 h työtä + 5 h lihan kypsennys

Pulled beefiä saa toki valmiina monesta kaupasta, mutta kovimmat kokit ottavat reilusti aikaa ja valmistavat sen itse parhaista mahdollisista raaka-aineista. Laadukas liha ja hyvin tehdyt sämpylät eivät vaadi paljoakaan ylimääräistä, siksi tämä miniburgeri eli slider ei vaadikaan montaa komponenttia. Nopea jalapeno-coleslaw ja Auran Ranch burgerkastike riittävät. Kylkeen vielä kirpeät pikkelöidyt avokadot ja voit lyödä herkut tarjolle hienompienkin juhlien cocktail-paloina.

Pulled Beef

2 punaista chiliä
4 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
1 kg Naudan Entrecôte
oliiviöljyä
1 rkl juustokuminaa
1 rkl savupaprikaa
1 rkl oreganoa
800 g tomaattimurskaa
mustapippuria
suolaa
2–4 rkl punaviinietikkaa
2–4 rkl ruokosokeria

Perunasämpylä
-sliderit

2 ½ dl maitoa
60 g voita
2 tl kuivahiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kypsää muusattua perunaa
3 rkl ruokosokeria
1 ½ tl suolaa
1 kananmuna

Pikkelöidyt
avokadot

4 dl valkoviinietikkaa
4 dl vettä
3 dl sokeria
2 rkl suolaa
2 punainen chili
2 tl sinapinsiemeniä
4 avokadoa

Jalapeno
-coleslaw

400 g kaalia
2 tuoretta jalapenoa
½ nippu korianteria
1 ½ limeä
4 rkl öljyä
2 rkl sokeria
suolaa

Lisäksi

Auran Ranch burgerkastiketta

Tee näin

Hienonna chilit, valkosipulit ja punasipulit. Paista Entrecotèn pinnat tummanruskeiksi ja kuullota samassa kattilassa myös chilit, punasipulit ja valkosipulit. Lisää juustokumina, savupaprika, oregano ja tomaattimurska. Keitä 4–5 tuntia, kunnes liha on mureaa ja voit repiä sen suoraan kastikkeeseen. Voit lisätä tarvittaessa nestettä niin, että liha peittyy. Mausta liha lopuksi mustapippurilla, suolalla, punaviinietikalla ja ruokosokerilla.

Lämmitä maito ja voi noin 40-asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Sekoita 6 dl jauhoja, peruna, sokeri, suola ja kananmuna yleiskoneessa ja lisää lopuksi joukkoon maitoseos. Vaivaa 5 minuuttia, kunnes aineet yhdistyvät taikinaksi. Jos taikina tuntuu jäävän löysäksi ja hankalaksi käsitellä, lisää jauhoja vähän kerrallaan. Nostata lämpimässä paikassa noin tunti, kunnes taikinan koko tuplaantuu. Jaa 20–24 osaan ja pyörittele pieniksi palloiksi. Nostata vielä 45 minuuttia ja paista sitten 175-asteisessa uunissa kullanruskeiksi noin 20 minuuttia.

Valmista pikkelöidyt avokadot. Sekoita valkoviinietikka, vesi, sokeri, suola, pilkottu punainen chili ja sinapinsiemenet pienessä kattilassa, kiehauta ja jäähdytä. Poista avokadoista kivet ja kuori. Leikkaa lohkoiksi ja kaada päälle pikkelöintiliemi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Valmista jalapeno-coleslaw. Viipaloi kaali ja jalapeno mahdollisimman ohuiksi. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri. Sekoita limenmehu, öljy ja sokeri. Sekoita kastike kaaliraasteeseen ja mausta suolalla.

Paahda halkaistut slider-sämpylät pannulla tai uunissa rapeiksi. Voitele kansi Auran Ranch burgerkastikkeella. Nosta pohjalle pulled beefiä, päälle jalapeno-coleslaw’ta ja päälle kansi. Tarjoile pulled beef slider pikkelöityjen avokadojen kera.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: