Portobello Burger

4:lle | Valmistusaika: 45 min

Tuhdin lihaisuutensa takia portobello-sienen lakki sopii suoraan hampurilaispihvin paikalle. Vegaaninen vaihtoehto on sen verran herkullinen ja isompaankin nälkään kelpaava, että edes lihansyöjät eivät kaihda kunnon portobellopurilaista.

Marinoitu paprika

2 paprikaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi

Portobellopihvi

4 isoa portobelloa
2 valkosipulinkynttä
½ dl balsamicoa
½ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl Auran dijon-sinappia
1 tl suolaa

Lisäksi

4 valmista ciabatta-sämpylää tai 1 ciabatta-leipä
Auran Vegaanimajoneesi
2 tomaattia
50 g rucolaa

400 g bataattiranskalaisia

Auran Vegaani Paprikamajoneesi

Tee näin

Puolita paprikat, poista siemenkodat, voitele öljyllä ja paahda mahdollisimman kuumassa uunissa tai grillissä kunnes paprikoiden kuoret ovat mustuneet täysin, noin 10–15 minuuttia. Nosta paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Valmista marinadi sekoittamalla valkoviinietikka, sokeri, oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulit. Kun paprikat ovat jäähtyneet, irrota musta kuori, pilko suikaleiksi ja upota marinadiin. Anna marinoitua vähintään tunti. Voit käyttää myös valmiiksi paahdettuja paprikoita.

Puhdista portobellot ja poista kannat. Hienonna valkosipulit ja sekoita marinadin ainekset. Aseta portobellot marinadiin esimerkiksi muovipussiin ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia. Nosta sienet pois marinadista ja paista pannussa tai grillissä pehmeiksi 4–5 minuuttia per puoli.

Paahda halkaistut ciabatat ja levitä molemmille puolille Auran Vegaani Majoneesi. Nosta pohjan päälle ensin portobello, sitten viipaloitua tomaattia, marinoituja paprikasuikaleita ja rucolaa. Laita päällimmäiseksi sämpylän kansi. Tarjoile portobelloburger pakkauksen ohjeen mukaan kypsennettyjen bataattiranskalaisten kanssa. Bataattiranskalaisten dippinä toimii hyvin esimerkiksi Auran Vegaani Paprikamajoneesi.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: