Pikkupizzat lohesta

4-8:lle | Valmistusaika: 30 min + pohjan valmistus

Kaikkien pizzojen ei tarvitse perustua tomaattikastikkeeseen, vaan välillä voit koittaa pohjan kostukkeeksi myös esimerkiksi ranskankermaa. Nämä valkoiset pikkupizzat päällystetään juustolla, punasipulilla ja kapriksilla sekä kypsällä lohella. Voit käyttää niin uunilohta, kylmä- tai lämminsavulohta kuin graavilohtakin.

½ annos parasta pizzapohjaa tai ½ nopea pizzapohja
1 dl ranskankermaa
150 g pizzajuustoraastetta
1 pieni punasipuli
2 rkl kapriksia
200 g kypsää lohta

Viimeistelyyn

100 g laadukasta pestoa
Auran Aiolimajoneesi
ruohosipulia

Tee näin

Muotoile pizzapohjasta noin 10 pientä pizzaa. Levitä pohjalle vajaa ruokalusikallinen ranskankermaa ja päälle juustoraastetta. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi ja levitä juuston päälle sipulirenkaat sekä kaprikset. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia kunnes pohja on kypsä ja juusto on saanut hieman väriä. Nostele päälle lohi pizzojen ollessa vielä tulikuumia, jotta lohi lämpenee. Viimeistele pikkupizzat pienillä nokareilla pestoa, Auran Aiolimajoneesilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset