Pihvipyörykkä-pekonivartaat, tomaattisalaattia, omenatzatzikia ja rosmariiniperunoita

4:lle | Valmistusaika: 1 h

Kun haluat kokeilla jotain erilaista, pyöräytä burgerpihveistä hauskat lihapullavartaat. Pekonilla totta kai!

Korpela Beef ´N´Pork burgeripihviä
2 Korpela Sriracha broileriburgeripihviä
8 viipaletta pekonia
varrastikkuja 

Tomaattisalaatti

2+1 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
½ punainen chilipalko hienonnettuna
ripaukset suolaa ja sokeria
300 g minitomaatteja
1 eilinen sämpylä ohuina viipaleina 

Rosmariiniperunat

600 g pieniä perunoita
2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
3 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
suolaa

Dippi perunoille

1 dl Auran Chilimajoneesia
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
½ sitruunan kuoriraaste
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa

Omenatzatziki

1 omena raastettuna
2 dl smetanaa
2 rkl sitruunamehua
ripaukset suolaa ja sokeria
3 rkl hienonnettua minttua
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
1 rkl Omenasiiderietikkaa 

Timjami-vuohenjuusto

150 g vuohenjuustoa
2 rkl tuoretta timjamia
hunajaa 

Lisäksi

salaattia
grillattua vihreää parsaa

Tee näin

Puolita burgeripihvit ja pyöritä paloista pullat. Pujota pullat vartaisiin ja pujottele ympärille pekoniviipaleet. Grillaa kypsiksi välillä käännellen.   

Kaada grillin kestävään vuokaan 2 rkl oliiviöljyä. Lisää tomaattisalaatin chilit, suolaa ja sokeri sekä lopuksi minitomaatit. Paahda tomaatit pehmeiksi mausteöljyssä. Kääntele sämpyläviipaleet 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja paahda viipaleet rapeiksi grillissä. Kääntele tomaatit ja leipäviipaleet salaatiksi.

Pese ja kuivaa perunat. Halkaise ne pituussuunnassa ja laita kulhoon. Lisää joukkoon öljy, rosmariini ja suola. Kaada seos grillinkestävään vuokaan ja grillaa perunat kypsiksi rosmariiniöljyssä. 

Sekoita perunoiden dippikastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku. 

Sekoita kaikki omenatzatzikin ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua. 

Nosta vuohenjuustokiekko folioarkin päälle ja lisää nyyttiin timjamia ja hunajaa. Grillaa pehmeäksi. Lusikoi pehmeää vuohenjuustoa annoksen pinnalle. 

Kokoa annos vartaista, tomaattisalaatista, rosmariiniperunoista, dipistä, tzatzikista, timjamivuohenjuustosta, salaatista ja grillatusta parsasta. 

 

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset