Paras pizzapohja

3-4:lle   |   Valmistusaika: 1 h + 24 h kohotus

Paras pizzapohja syntyy hitaalla nostatuksella. Kylmään veteen pieni määrä hiivaa ja päivän tai jopa kahden nostatusaika tuottaa parhaan mahdollisen tuloksen. Hetken lämpiäminen taikinalle ennen paistamista ja pääset täydelliseen lopputulokseen.

Reilua vaivannäköä
Pitkää nostatusta
Parasta laatua

Taikina

375 g 00-jauhoja
¾ tl kuivahiivaa
2½ dl kylmää vettä
1 tl suolaa
40 ml oliiviöljyä

Tee näin

Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja lisää seos viileään veteen. Sekoita ja lisää suola. Vaivaa taikina kiinteäksi ja lisää öljy. Vaivaa taikinasta sileäksi ja kimmoisaksi 5-10 minuuttia joko yleiskoneella tai käsin. Muotoile palloksi ja anna levätä noin tunti huoneenlämmössä. Vaivaa vielä kerran, muotoile palloksi ja laita kelmulla peitettynä jääkaappiin nousemaan vuorokaudeksi. Tuntia ennen pizzan valmistusta muotoile taikinasta 3-4 pientä palloa huoneenlämpöön ja anna levätä. Muotoile paras pizzapohja valmiiksi pizzoiksi hellästi käsin tai varovasti heittäen.

Kannattaa tsekata myös nämä