Paras pizzakastike

3-4:lle   |   Valmistusaika: 45 min

Paras pizzakastike vaatii hetken aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Maut yhdistyvät täydellisesti kun annat kastikkeen porista liedellä kaikessa rauhassa. Jos kastiketta jää yli, voi sen pakastaa tai käyttää vaikka jauhelihakastikkeen pohjana.

Vaivaa
Aikaa
Valmissoosinihkeilyä

Kastike

½ sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
2 oksaa basilikaa
2 oksaa oreganoa
1 prk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 dl vettä
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä

Tee näin

Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota rauhassa pehmeiksi öljyssä. Hienonna basilikan ja oreganon lehdet. Lisää tomaatit, vesi, yrtit sekä sokeri ja anna hautua 30 minuuttia matalalla lämmöllä. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita. Käytä paras pizzakastike heti tai annan jäähtyä ja säilytä kylmässä muutaman päivän tai pakkasessa pidempäänkin.

Kannattaa tsekata myös nämä