6 perunaa
2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Open face burgerit lyttyperynoilla
4:lle | Valmistusaika: 1 h
Lyttyperunat ovat kesän varma hitti ja grillissä valmistettuina vielä parempia. Avoburgerin väliin sopivat myös erinomaisesti smetana-korianterikastike, varhaiskaalipikkeli ja grillattu omena.
Lyttyperunat
Grilliomena
1 omena
1 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
Varhaiskaalipikkeli
½ varhaiskaali
2 rkl ruohosipulia pilkottuna
½ dl omenasiiderietikkaa
½ dl Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Tomaatti-sipulisalaatti
½ keltasipuli
5 kirsikkatomaattia
½ dl silputtua basilikaa
3 tl sokeria
2 rkl omenasiiderietikkaa
Smetana-korianterikastike
2 rkl smetanaa
½ dl silputtua korianteria
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl omenasiiderietikkaa
Pihvit
1 pkt Korpelan Beef ´N`Pork burgeria
1 pkt Korpelan Sriracha broileriburgeria
Auran Chilimajoneesia
4 siivua pekonia
1 kiekko vuohenjuustoa
4 kananmunaa
4 valmista sämpylää
1 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
Tee näin
Pyörittele perunat kulhossa, jossa on öljyä, suolaa ja mustapippuria. Laita perunat grilliin. Kun perunat ovat kypsiä ota ne pois grillistä. Murskaa perunat veitsen kyljellä (lyttyperunat). Suolaa perunat kevyesti ja laita takaisin grilliin noin 4 minuutiksi.
Pilko omena pyöreiksi siivuksi. Penslaa siivuja oliiviöljyllä. Lisää omenat grilliin tirisemään noin 3 minuutiksi.
Leikkaa varhaiskaali suikaleiksi ja laita suikaleet kulhoon. Lisää kulhoon pilkottu ruohosipuli ja mausteet. Sekoita hyvin.
Leikkaa sipuli suikaleiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Laita sipuli ja tomaatit kulhoon. Lisää kulhoon silputtu basilika ja mausteet. Sekoita hyvin.
Laita kulhoon silputtu korianteri. Lisää smetana, inkivääri ja korianteri. Sekoita hyvin.
Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi. Lisää grillilevylle voita ja riko kananmunat levylle. Laita ripaus suolaa munien päälle. Ota kananmunat pois grillistä, kun niissä on mieleinen kypsyys. Leikkaa sämpylät kahtia, penslaa puolikkaita oliiviöljyllä ja laita niiden päälle vuohenjuustoviipaleet ja laita grilliin. Grillaa pinta rapeaksi.
Laita pihvit grilliin ja grillaa niitä molemmin puolin noin 2 minuuttia. Kun pihvit ovat kypsiä ota ne pois grillistä.
Ota annoslautanen. Laita lautaselle sämpylän pohjaosa ja sen päälle pihvi. Lisää pihvin päälle Chilimajoneesia, grillattu kananmuna ja viimeistele annos.