Nopea pizzapohja

4-6:lle | Valmistusaika: 15 min + kohotus 30 min

Pizzapohjaa ei tarvitse aina kohottaa montaa tuntia, vaan välillä herkullinen pizza syntyy vajaassa tunnissa. Nopea pizzapohja vaatii kunnollisen vaivaamisen ja pikaisen puolen tunnin kohotuksen, ei sen kummempaa.

25 g tuorehiivaa
2 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
5 dl jauhoja
1 tl suolaa

Tee näin

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy sekä jauhot ja sekoita. Lisää suola ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna kohota noin 30 minuuttia lämpimässä liinan alla kunnes taikinan koko tuplaantuu. Levitä pizzapohja uunipellille tai muotoile 2-3 pienempää pohjaa. Anna kohota vielä täytteiden valmistuksen ajan.