Naudan marmoriulkofile parsa-mansikkasalaatilla ja vuohenjuustokastikkeella

4:lle | Valmistusaika: 1 h 15 min

Ulkofile voidaan grillata myös isommissa paloissa jolloin sisusta kannattaa jättää herkullisen mediumiksi. Täydellinen vuohenjuustokastike lihalle syntyy Auran Täysmajoneesilla ja Miedolla sinapilla.

Marmoriulkofile

600 g naudan marmoriulkofileetä
1 kpl tumma lihaliemikuutio
1 rkl Extra Virgin oliivi öljyä
folioarkki
kourallinen tuoreita yrttejä, esim. timjamia ja/tai rosmariinia

Parsa-mansikkasalaatti

1 nippu vihreää parsaa
2+1 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
1 kokonainen valkosipuli halkaistuna
200 g mansikoita
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa
tilkka sitruunamehua

Täytetyt herkkusienet

4 isoa herkkusientä
4 rkl vuohenjuustoa
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
tilkka Extra Virgin oliiviöljyä

Grillattua kesäkurpitsaa

1 kesäkurpitsa
Tilkka Extra Virgin oliiviöljyä
Suolaa

Vuohenjuustokastike

50 g vuohenjuustoa
1 dl Auran Täysmajoneesia
1 tl  Auran Mieto sinappia
0,5 dl ranskankermaa
2 rkl tuoretta timjamia
½ limen mehu
Ripaus suolaa ja sokeria

Salsa aurinkokuivatuista tomaateista

Grillillä paahdetut valkosipulit
6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
Ripaus suolaa ja sokeria
3 rkl Extra Virgin oliiviöljyä

Tee näin

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Murskaa lihaliemikuutio ja hiero se ja öljy lihan pintaan. Anna maustua muutama minuutti. Grillaa lihan pinnat kiinni napakalla lämmöllä. Ota folioarkki ja ripottele sen päälle puolet yrteistä. Nosta liha yrttien päälle, lisää yrttejä myös lihan pinnalle ja kääri folio kiinni. Nosta liha kypsymään grilliin keskilämmölle noin 20 minuutiksi. Leikkaa liha viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

Kaada grillin kestävään vuokaan 2 rkl oliiviöljyä ja pyyhkäise vuoanpohja halkaistulla valkosipulilla. Lisää vuokaan parsat ja kääntele niitä hieman öljyssä. Kääntele siinä parsatangot. Jätä myös valkosipulin puolikkaat vuokaan ja nosta vuoka grilliin. Grillaa muutama minuutti niin, että parsat saavat väriä mutta jäävät vielä napakoiksi.

Puolita mansikat ja kääntele kulhossa niiden joukkoon 1 rkl oliiviöljyä, basilika, ripaus suolaa ja sitruunamehu. Kääntele lopuksi joukkoon paloitellut lämpimät parsat.

Poista sienistä jalat ja täytä sienet vuohenjuustolla. Lisää pinnalle rosmariini ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. Valuta päälle vielä oliiviöljytilkka ja nosta sienet grilliin. Grillaa kunnes juusto sulaa.

Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaan, ensin puoliksi ja vielä puoliksi. Sipaise pintoihin tilkka öljyä ja mausta ripauksella suolaa. Grillaa napakan kypsiksi.

Muussaa vuohenjuustokastikkeen vuohenjuusto haarukalla ja sekoita joukkoon muut aineet. Anna makujen tasaantua hetki.

Irrottele grillatuista valkosipuleista pehmenneet kynnet kulhoon. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit ja kääntele ne joukkoon. Lisää muut salsan aineet ja anna tekeytyä hetki.

Rakenna annos lautaselle ja viimeistele parmesaanilastuilla.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset