Majoneesisuklaakakku

10-12:lle | Valmistusaika: 1h 20 min

Suklaakakun kanssa ei kannata rasvaa ja sokeria säästellä. Kun herkutellaan, herkutellaan kunnolla. Auran Maustamattomalla majoneesilla saat suklaakakusta erityisen pehmeän ja kuohkean. Majoneesi toimii myös valuvan suklaakuorrutteen pohjana. Kannattaa kokeilla rohkeasti!

Majoneesisuklaakakku

5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2½ dl piimää
2 dl Auran Maustamatonta majoneesia
2 kananmunaa
2½ dl kahvia
voita tai öljyä kakkuvuoan voiteluun 

Kuorrute

½ dl maitoa
½ dl Auran Maustamatonta majoneesia
2 rkl kaakaojauhetta
130 g suklaata paloiteltuna
2 rkl kylmää voita 

Koristeluun

Marianne-suklaarakeita
valkosuklaata
karhunvatukoita
marenkia
syötäviä kukkia 

Tee näin

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita piimä, majoneesi ja kananmunat toisessa kulhossa. Lisää seos kuivien aineiden sekaan, sekoita ja lisää lopuksi kahvi. Rasvaa reilun kahden litran kokoinen kakkuvuoka voilla tai öljyllä. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 60 min. Irrota kakku vuoasta. 

Sekoita maito, majoneesi ja kaakaojauhe pienessä kattilassa ja lämmitä varovasti liedellä. Sekoita joukkoon suklaapalat ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää lopuksi joukkoon kylmä voi, sekoita tasaiseksi ja odota, että kuorrute hieman jäähtyy. Kaada kuorrute kakun pinnalle. Koristele suklaakakku esimerkiksi suklaarakeilla, valkosuklaalla, karhunvatukoilla, marengilla ja syötävillä kukilla. 

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset