3 rkl riisiviinietikkaa
½ dl sokeria
1 dl vettä
4 rkl pikkelöityä inkivääriä
½ punainen chili
1 pieni kurkku
Aasian lohiburger
4:lle | Valmistusaika: 30 min
Aasian suunnalta vaikutteita saanut lohiburger chili-inkiväärikurkuilla koostuu vain muutamasta laadukkaasta ainesosasta, mutta makua tässä hampurilaisessa on sitäkin enemmän!
Pikkeli
Lohi
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
1 dl panko-korppujauhoja
4 annospalaa lohta
Lisäksi
1 rkl wasabia
1 dl Auran majoneesi
4 seesamsämpylää
Tee näin
Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja vesi niin että sokeri sulaa. Lisää pikkelöity inkivääri. Viipaloi chili ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa kurkusta pitkiä siivuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Sekoita chilit ja kurkkuviipaleet pikkelöintiliemeen.
Sekoita yhdessä laakeassa astiassa jauhoihin suola ja pippuri. Riko toiseen laakeaan kulhoon kananmuna ja vispaa sen rakenne rikki haarukalla. Aseta kolmanteen kulhoon panko-korppujauhot. Leivitä lohi ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-korppujauhoissa. Paista lohet kullanruskeiksi reilussa öljyssä keskilämpöisellä pannulla. Sekoita wasabi Auran Majoneesiin. Paahda seesamsämpylöiden leikkauspinta ja voitele kansi sekä pohja majoneesilla. Nosta pohjalle lohi ja päälle pikkelöityä kurkkua, inkivääriä sekä chiliä. Päällimmäiseksi kansi ja lohiburger on valmis nautittavaksi.