Lohiburger bagelilla

4:lle | Valmistusaika: 40 min

Bagelista vaihtelua perussämpylälle!
Bagel eli kotoisammin rinkeli toimii loistavasti myös burgersämpylänä. Perinteisimmät bagelin täytteet ovat yleensä kylmäsavulohi ja tuorejuusto, joten niitä on hyvä laittaa myös burgerversioon. Kalasta valmistettu lohiburger on selvästi kevyempi ja terveellisempi kuin rasvaisesta naudanlihasta valmistettu serkkunsa.

Kirjolohipihvit

500 g raakaa lohta
100 g kylmäsavulohta
2 tl Auran Tulinen sinappi
1 kevätsipuli
1 kananmunan valkuainen
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Lisäksi

2 tomaattia
1 punasipuli
4 rkl kapriksia
1 dl Auran Ranch burgerkastiketta
4 bagelia
4 rkl tuorejuustoa
4 salaatinlehteä

Tee näin

Poista lohesta nahka ja ruodot, leikkaa kuutioiksi. Aja puolet lohesta ja sinappi tasaiseksi massaksi monitoimikoneen kutterissa. Lisää loput lohet sekä kylmäsavulohet ja pyöräytä muutama kerta, niin että massaan jää hieman isompiakin paloja. Viipaloi kevätsipuli. Sekoita lohimassaan sipulit, korppujauhot, kananmunan valkuainen ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Muotoile lohimassasta neljä pihviä ja paista melkein kypsäksi, noin 4–5 minuuttia per puoli.

Viipaloi tomaatit ja punasipuli. Hienonna kapriksia hieman ja sekoita Auran Ranch burgerkastikkeeseen. Puolita ja paahda bagelit. Voitele bagelin pohja tuorejuustolla, nosta päälle lohipihvi, pihvin päälle salaattia, tomaattia ja punasipulia. Voitele bagelin kansi kapriksilla maustetulla majoneesilla ja nosta päällimmäiseksi. Lohiburger toimii mainiosti yksinäänkin, mutta raikas salaatti tekee kokonaisuudesta täyden aterian.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: