Lammasburger pitaleivällä

Fressi lammasburger täynnä makua

Karitsanjauhelihaa pitaleivän välissä

Lähi-idän mauista koostuva pitaleipä muuttuu helposti burgeriksi, kun perinteisen kebablihan korvaa karitsan jauhelihalla. Lammasburger on sen verran tuhti, että sen kaveriksi kannattaa laittaa raikasta salaattia, kermaista hummusta sekä herkullista Auran The burgerkastiketta.

Villan makua
Pitataskun lämpöä
Mintun raikkautta

Minttu-omenasalaatti

2 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
½ vihreä omena
¼ kurkkua
4 oksaa minttua
50 g pinaattia
suolaa
mustapippuria

Hummus

2 tl tahinia
1 rkl vettä
½ sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
200 g valutettuja kikherneitä
tai
1 prk (250 g) valmista hummusta

Pihvi

400 g karitsan jauhelihaa
½ sitruunan kuori
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl paprikajauhetta

Lisäksi

4 pitaleipää
75 g fetajuustoa
Auran The burgerkastiketta tai aiolimajoneesia

Tee näin

Sekoita öljy, sitruunamehu ja sokeri. Suikaloi omena ja kurkku ohuiksi siivuiksi, revi mintusta lehdet ja pilko pinaatin lehtiä hieman. Sekoita kasvikset ja lisää kastike. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita monitoimikoneen kutterissa tahini, vesi, sitruunamehu, oliiviöljy sekä valkosipulinkynsi ja aja tasaiseksi. Lisää kypsät kikherneet ja aja massa sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta hummuksen koostumus on tarpeeksi löysä levitettäväksi.

Sekoita karitsanjauhelihaan raastettu sitruunan kuori ja valkosipulinkynsi sekä juustokumina, korianteri ja paprikajauhe. Muotoile massasta neljä pihviä ja paista pihvit kuumassa pannussa kypsiksi noin 5–6 minuuttia per puoli.

Lämmitä pitaleivät, voitele pohja hummuksella, nosta päälle jauhelihapihvi ja salaattia, ripottele salaatin päälle murustettua fetajuustoa ja viimeistele lammasburger Auran The burgerkastikkeella.

Kannattaa tsekata myös nämä