Kuubalainen Frita Burger

Kengännauhaperunoita, maissia ja täyteläisiä makuja

Kuubalainen burger on täynnä tuhtia makua

Vaikka jauhelihapihvit hampurilaisiin pysyvätkin usein samanlaisina, on täytteistä erilaisia variaatioita ympäri maailmaa. Myös kuubalaiset ovat päässeet burgerin makuun ja heidän versionsa aiheesta sisältääkin muutaman erityisen herkullisen erikoisuuden. Ohuet shoestring eli kengännauha-perunat antavat burgerin väliin erityistä rapeutta, kun taas kirpeä tomaattikastike leikkaa pihvin rasvaisuutta. Paistettu kananmuna antaa oman täyteläisen lisän ja makea maissi toimii täydellisenä lisukkeena.

karibian tunnelmaa
Fidel Castron partaa
Maissinjämiä hampaiden välissä

Kastike

200 g paseerattuja tomaattia
2 dl vettä
1 dl appelsiinimehua
1 tl savupaprikaa
1 tl juustokuminaa
2 rkl ruokosokeria
½ dl viinietikkaa
1 tl suolaa

Shoestring-perunat

1 iso peruna
suolaa

Maissit

4 rkl voita
1 rkl paprikajauhetta
2 rkl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
4 maissintähkää
6 rkl fetajuustomuruja
4 oksaa korianteria
1 lime

Pihvit

400 g naudan jauhelihaa
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
2 tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria

Lisäksi

4 kananmunaa
4 perunasämpylää (tai valmiina vaaleita sämpylöitä)
Auran The burgerkastiketta
2 tomaattia
4 salaatinlehteä

Tee näin

Sekoita kastikkeen aineet pienessä kattilassa ja keitä noin 15 minuuttia kunnes kastike sakenee.

Kuori peruna ja leikkaa ohuiksi parin millin suikaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Huuhtele perunoita, kunnes niistä irtoava vesi on kirkasta ja kuivaa sitten huolella. Friteeraa perunat upporasvakeittimessä 170-asteessa kullanruskeiksi, noin 2–3 minuuttia.

Sulata voi ja sekoita siihen paprikajauhe, chilijauhe, suolaa ja mustapippuria. Voitele maissintähkät maustetulla voilla ja grillaa tai paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes maissit ovat ottaneet kunnolla väriä.

Mausta jauheliha paprikajauheella, juustokuminalla, chilijauheella ja suolalla ja pippurilla. Muotoile neljä pihviä ja paista jauhelihapihvit hampurilaisiin kuumassa pannussa tai grillissä haluamaasi kypsyyteen 4-6 minuuttia per puoli.

Paista kananmunat vain toiselta puolelta niin että keltuainen jää vielä löysäksi. Paahda puolitetut perunasämpylät leikkauspinnoiltaan. Voitele sämpylän pohja kastikkeella, nosta päälle pihvi, salaattia, tomaatinsiivuja sekä kananmuna. Laita kananmunan päälle friteerattuja perunoita ja kansi, jossa Auran the Burgerkastiketta. Ripottele maissien pinnalle fetajuustoa, hienonnettua korianteria ja purista päälle limeä. Tarjoile burgerit maissin kanssa.

Kannattaa tsekata myös nämä