Kukkakaalia kolmella eri tavalla

3:lle | Valmistusaika: 1 h

Kukkakaali on monipuolinen kasvis jota voit valmistaa vaikka samaan ateriaan kolmella eri tavalla. Ja kastike totta kai Auran Vegaanisesta kurkkumajoneesista.

Kukkakaalipihvi

1 kukkakaali
1 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 tl chilijauhetta
hyppysellien Himalajan kristallisuolaa

Pähkinärouhepaisto

50 g hasselpähkinöitä
50 g pekaanipähkinöitä
50 g saksanpähkinöitä
2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
2 rkl Omenasiiderietikkaa
100 g kukkakaaliraastetta

Rapea salami

5 cm salamia

Grillatut avokadot

1 avokado
2 rkl tuoretta minttua
1 kpl kasvisliemikuutio
1 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
1 rkl Omenasiiderietikkaa
ripaus Himalajan kristallisuolaa

Grillatut kukkakaalin varret

12 kpl kukkakaalen varsia (pönöttäjä)
1 tl Extra Virgin oliiviöljyä
ripaus Himalajan kristallisuolaa

Grillatut porkkanat

1 porkkana
1 tl Extra Virgin oliiviöljyä
ripaus Himalajan kristallisuolaa

Avokado-kurkkusalaatti

1 jääsalaatti
½ dl Auran Vegaani Kurkkumajoneesia
¼ sitruunan mehu
0,5 dl tuoretta basilikaa
1 tl mustapippuria
hyppysellinen Himalajan kristallisuolaa

Tee näin

Leikkaa kukkakaalista 2 isoa viipaletta (pihviä). Penslaa kukkakaalipihvit molemmin puolin oliiviöljyllä ja mausta sitruunamehulla, chilijauheella ja suoalla. Laita pihvit grilliin noin 10 minuutiksi. Kääntele välillä pihvejä.

Rouhi pähkinät veitsellä. Raasta kukkakaali. Lorauta pannulle oliiviöljyä. Kaada öljyn päälle pähkinärouhe ja kukkakaaliraaste. Laita pannu grilliin. Noin 5 min. jälkeen ota pannu pois grillistä. Lorauta paistoksen päälle omenasiiderietikkaa.

Leikkaa salamipötköstä noin 5 cm pala ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Laita siivut grilliin. Kun siivut ovat rapeita poiste ne grillistä.

Leikkaa avokado kahtia ja poista kivi ja kuoret. Leikkaa avokado puolikkaat 4 osaan niin, että tulee yhteensä 8 siivua. Laita avokadot kulhoon ja lisää suola, etikka, öljy ja silputtu minttu. Sekoita hyvin. Rouhi veitsellä Maggi kuutio. Ota avokadot pois kulhosta, lisää viipaleiden päälle Maggi Garden Vegetables rouhetta. Laita avokadot grilliin.

Penslaa kukkakaalien varret oliiviöljyllä ja suolaa. Laita puolikkaat grilliin noin 5 minuutiksi.

Leikkaa porkkana pitkittäin kahteen osaan. Penslaa puolikkaita oliiviöljyllä ja suolaa. Laita puolikkaat grilliin noin 5 minuutiksi.

Leikkaa jääsalaatti ja laita salaatti kulhoon. Purista päälle sitruunamehu. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää kulhoon kurkkumajoneesi. Viipaloi aiemmin grillatut avokadot ja lisää ne kulhoon.

Lisää annoksen päälle Auran Vegaani Kurkkumajoneesia, salamirouhetta ja suklaaraastetta.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset