Kolme tapaa tuunata Auran täysmajoneesi

Auran täysmajoneesi taittuu moneen.

Auran täysmajoneesi on erinomainen pohja erilaisille makumaailmoille. Kokeile esimerkiksi raikasta yrttimajoneesia, täyteläistä parmesaanimajoneesia tai syntistä pekonimajoneesia.

Parmesaanimajoneesi

2 dl Auran Täysmajoneesia
1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl hienonnettua timjamia
1 rkl balsamicosiirappia

Yrttimajoneesi

1 nippu erilaisia yrttejä (esim. lehtipersiljaa, basilikaa, timjamia, rosmariinia, minttua ja/tai kirveliä)
2 tl sitruunamehua
2 dl Auran Täysmajoneesia
suolaa
mustapippuria

Pekonimajoneesi

2 isoa kynttä valkosipulia
4 siivua pekonia
10 oksaa ruohosipulia
2 dl Auran Täysmajoneesia
2 tl sokeria

Tee näin

Parmesaanimajoneesi

Sekoita täysmajoneesi, parmesaaniraaste, timjami ja balsamicosiirappi.

Yrttimajoneesi

Revi yrttien lehdet varsista ja ryöppää muutama sekunti kiehuvassa vedessä. Soseuta yrtit sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi soseeksi (lisää tarvittaessa tilkka vettä) ja sekoita majoneesiin. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Pekonimajoneesi

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet paksuiksi viipaleiksi. Aseta kynnet ja pekonit uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa 15–20 min kunnes pekonit ovat rapeita ja valkosipulit ruskistuneet. Tarkista pekonien kypsyys reilun 10 minuutin jälkeen. Nosta rapeat pekonit ja valkosipulit talouspaperille niin, että rasvat imeytyvät talouspaperiin ja jäähdytä. Hienonna pekonit, valkosipulit ja ruohosipulit ja sekoita täysmajoneesiin sokerin kanssa.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: