2 dl Auran Täysmajoneesia
1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl hienonnettua timjamia
1 rkl balsamicosiirappia
Kolme tapaa tuunata Auran täysmajoneesi
4-8:lle | Valmistusaika: 30 min
Auran täysmajoneesi on erinomainen pohja erilaisille makumaailmoille. Kokeile esimerkiksi raikasta yrttimajoneesia, täyteläistä parmesaanimajoneesia tai syntistä pekonimajoneesia.
Parmesaanimajoneesi
Yrttimajoneesi
1 nippu erilaisia yrttejä (esim. lehtipersiljaa, basilikaa, timjamia, rosmariinia, minttua ja/tai kirveliä)
2 tl sitruunamehua
2 dl Auran Täysmajoneesia
suolaa
mustapippuria
Pekonimajoneesi
2 isoa kynttä valkosipulia
4 siivua pekonia
10 oksaa ruohosipulia
2 dl Auran Täysmajoneesia
2 tl sokeria
Tee näin
Parmesaanimajoneesi
Sekoita täysmajoneesi, parmesaaniraaste, timjami ja balsamicosiirappi.
Yrttimajoneesi
Revi yrttien lehdet varsista ja ryöppää muutama sekunti kiehuvassa vedessä. Soseuta yrtit sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi soseeksi (lisää tarvittaessa tilkka vettä) ja sekoita majoneesiin. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Pekonimajoneesi
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet paksuiksi viipaleiksi. Aseta kynnet ja pekonit uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa 15–20 min kunnes pekonit ovat rapeita ja valkosipulit ruskistuneet. Tarkista pekonien kypsyys reilun 10 minuutin jälkeen. Nosta rapeat pekonit ja valkosipulit talouspaperille niin, että rasvat imeytyvät talouspaperiin ja jäähdytä. Hienonna pekonit, valkosipulit ja ruohosipulit ja sekoita täysmajoneesiin sokerin kanssa.