2 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
½ dl hunajaa
½ dl Auran dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
Kolme kastiketta jouluun
8:lle | Valmistusaika: 15 min per kastike
Joulupöytään sopivia kastikkeita on lukemattomia, mutta tässä kolme herkullista vaihtoehtoa. Makea hunajasta ja dijon-sinapista sekoitettu kastike on hauskaa vaihtelua kinkulle, yrtti-sitruunakastike on varma klassikko kalalle ja rosollin kastikkeeseen saat uudenlaista täyteläisyyttä kun korvaat osan kermasta majoneesilla.
Hunaja-dijon-kastike kinkulle
Yrtti-sitruunakastike kalalle
½ pnt ruohosipulia
½ pnt tilliä
1 dl kermaviiliä
1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Rosollikastike
2 dl kermaa
1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
1 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
suolaa
1 rkl etikkapunajuurilientä
Tee näin
Hunaja-dijon -kastike kinkulle:
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja nauti kinkun kanssa.
Yrtti-sitruunakastike kalalle:
Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kalan kanssa.
Rosollikastike:
Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan loput raaka-aineet varovasti nostellen.