Kolme kastiketta jouluun

8:lle | Valmistusaika: 15 min per kastike

Joulupöytään sopivia kastikkeita on lukemattomia, mutta tässä kolme herkullista vaihtoehtoa. Makea hunajasta ja dijon-sinapista sekoitettu kastike on hauskaa vaihtelua kinkulle, yrtti-sitruunakastike on varma klassikko kalalle ja rosollin kastikkeeseen saat uudenlaista täyteläisyyttä kun korvaat osan kermasta majoneesilla.

Hunaja-dijon-kastike kinkulle

2 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
½ dl hunajaa
½ dl Auran dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua

Yrtti-sitruunakastike kalalle

½ pnt ruohosipulia
½ pnt tilliä
1 dl kermaviiliä
1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Rosollikastike

2 dl kermaa
1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
1 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
suolaa
1 rkl etikkapunajuurilientä

Tee näin

Hunaja-dijon -kastike kinkulle:

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja nauti kinkun kanssa.

Yrtti-sitruunakastike kalalle:

Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kalan kanssa.

Rosollikastike:

Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan loput raaka-aineet varovasti nostellen.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset