Kesärullat tofulla ja kasviksilla

Thaimaalaista vegaaniruokaa parhaimmillaan

Kesärullat ovat mukava naposteltava vaikka porukalla valmistettavaksi. Voit pilkkoa reilun kasan erilaisia kasviksia valmiiksi, jolloin kaikki ruokailijat voivat täyttää kesärullat haluamillaan täytteillä. Lopuksi voitte vertailla kenen kesärullat näyttävät kauneimmilta ja sitten dipata ne Auran Tom Yam Aasian kastikkeeseen.

Tofu

250 g maustamatonta tofua
½ tl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 ½ rkl srirachaa

Lisäksi

porkkanaa
kurkkua
punakaalia
retiisiä
kevätsipulia
minttua
korianteria
basilikaa
ituja
rouhittuja maapähkinöitä
paahdettuja seesaminsiemeniä

12 kesäkääryleisiin tarkoitettua riisipaperia
100 g kypsiä ohuita riisinuudeleita

Auran Vegaani Chilimajoneesia

Tee näin

Viipaloi tofu vajaan sentin viipaleiksi. Aseta viipaleet kahden talouspaperin väliin ja aseta päälle paino. Anna nesteiden imeytyä 10–15 minuuttia. Sekoita oliiviöljy, soija ja sriracha ja sekoita tofusiivut varoen marinadiin. Nostele tofusiivut uunipellille ja paista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Säästä ylijäänyt marinadi. Käännä tofuviipaleet, kaada siivujen päälle loppu marinadi ja paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa noin 1 cm suikaleiksi. Suikaloi ja viipaloi haluamiasi kasviksia. Liota riisipaperit yksi kerrallaan lämpimässä vedessä, kunnes arkki pehmenee. Nosta pehmennyt arkki pois vedestä ja annostele sen keskelle kasviksia, yrttejä, pähkinöitä tai seesaminsiemeniä sekä paistettua tofua ja riisinuudeleita. Aloita käärimään riisipaperi hieman rullalle täytteiden kanssa, taita sitten riisipaperin reunat sisään ja kääri loppuun. Tarjoile kesärullat Auran Vegaani Chilimajoneesin kanssa.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: