Katsu-kana kaalisalaatilla

Friteerattua kanaa ja teriyaki-majoneesia, täydellistä!

Raikas kaalisalaatti kruunaa katsu-kana -annoksen

Japanissa katsu-kana tarkoittaa leivitettyä ja paistettua kanan filettä, joka on toki tuttu myös Euroopan ja Amerikan keittiöissä. Japanissa paistettu kana tarjotaan usein raikkaan kaalisalaatin kera ja annos saa täydellisen kruunauksen Auran Teriyaki Aasian Kastikkeesta.

Tuttua teriykia
Japanilaista katukulttuuria
Izakayan tunnelmaa

Katsu-kana

4 ohuen ohutta kanafileetä
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
1 dl panko-korppujauhoja

3 punasipulia

Kaalisalaatti

1 rkl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl raastettua inkivääriä
¼ tl chiliöljyä

¼ kaali
2 porkkanaa
50 g sokeriherneitä
1 jalapeno
2 kevätsipulia

seesaminsiemeniä
Auran Teriyaki Aasian kastiketta

Tee näin

Laita kolmeen kulhoon vehnäjauhot, vispattu kananmuna ja panko-korppujauhot. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja pippuri. Jos et saa ohuita kanafileitä, nuiji fileet ensin ohuiksi. Dippaa sitten jauhoihin niin että file peittyy, sen jälkeen kananmunaan ja lopuksi panko-korppujauhoihin. Paista fileet reilussa öljyssä kuumassa pannussa kunnes kuorrutus muuttuu kullanruskeaksi 3-4 min per puoli.

Viipaloi punasipulit mahdollisimman ohuiksi ja friteeraa 180-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset. Suikaloi kaali ja porkkanat ja viipaloi sokeriherneet, jalapenot ja kevätsipulit. Sekoita kasvikset ja kastike. Tarjoile Katsu-kana kaalisalaatin kanssa koristeltuna seesaminsiemenillä ja friteeratulla sipulilla, sekä Auran Teriyaki Aasian kastikkeella.

Kannattaa tsekata myös nämä