Joulun päättävä kinkkupizza

4-6:lle | Valmistusaika: 30 min + 45 min taikina

Joulun ajan jälkimainingeissa jääkaapista saattaa löytyä pala kinkkua, joka ei enää painu alas pelkän sinapin avulla. Joulupöydästä ylijääneistä ruoista saakin rakennettua halutessaan varsin herkullisen kinkkupizzan. Juustolautasen juustot raasteeksi, muut juustopöydän lisukkeet kinkun seuraksi pizzan päälle ja ääntä kohti.

1 annos nopeaa pizzapohjaa
1 annos nopeaa pizzakastiketta

200 g joulukinkkua

300 g juustoraastetta (voit käyttää sekaisin erilaisia joulun juustopöydästä jääneitä juustoja)

Mahdollisia juustopöydän lisukkeita, esimerkiksi:

oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja
artisokan sydämiä
säilöttyjä chilejä tai paprikoita
marinoituja valkosipulinkynsiä
kapriksia

Viimeistelyyn

Auran Aiolimajoneesia
tuoretta basilikaa

Tee näin

Kauli nopea pizzapohja uunipellin kokoiseksi. Levitä pohjalle pizzakastike. Leikkaa kinkku suikaleiksi ja paloittele muut mahdolliset täytteet, jos ne ovat isoina paloina. Levitä pohjalle kinkku, täytteet ja lopuksi päälle juustoraaste. Paista pizza 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia kunnes pohja on kypsä ja täytteet ovat ottaneet väriä. Viimeistele kinkkupizza Auran Aiolimajoneesilla ja tuoreella basilikalla.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset