2 rkl riisiviinietikkaa
½ dl sokeria
1 dl vettä
3–4 retiisiä
Japanilainen lohihodari
6 hodaria | Valmistusaika: 45 min
Lohihodari on kevyempi vaihtoehto perinteisestä makkaralla tai nakilla täytetystä hodarista. Japanilaisella yuzu-sitruksella ja misolla maustettu lohi toimii täydellisesti Auran Teriyaki Aasian kastikkeen ja pikkelöidyn retiisin kanssa. Ja jos yuzu-mehua ei satu olemaan saatavilla voit korvata sen limellä.
Pikkelöidyt retiisit
Lohi
1 rkl yuzun mehua tai limen mehua
½ rkl soijaa
½ rkl misoa
1 rkl sokeria
600 g lohta
Furikake mausteseos
2 levyä nori-levää
1/2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
Lisäksi
1–2 kevätsipulia
6 hot dog -sämpylää
1 rkl Auran Curry Majoneesi
Tee näin
Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja vesi, niin että sokeri sulaa. Lisää ohueksi viipaloidut retiisit ja anna marinoitua 30 minuuttia. Leikkaa nori-levä ohuiksi siivuiksi ja sekoita paahdettuihin seesaminsiemeniin. Sekoita yuzun mehu, soija, miso ja sokeri ja valele lohen pintaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia kunnes lohi on kypsää. Viipaloi kevätsipuli ja lämmitä hot dog -sämpylät nopeasti kuumassa uunissa. Täytä sämpylät lohella, pikkelöidyillä retiisin siivuilla, currymajoneesilla, kevätsipulilla ja furikake-mausteseoksella.