Japanilainen lohihodari

Yuzua, misoa ja teriyakia

Japanilaisten makujen koko kirjo yhden sämpylän välissä

Lohihodari on kevyempi vaihtoehto perinteisestä makkaralla tai nakilla täytetystä hodarista. Japanilaisella yuzu-sitruksella ja misolla maustettu lohi toimii täydellisesti Auran Teriyaki Aasian kastikkeen ja pikkelöidyn retiisin kanssa. Ja jos yuzu-mehua ei satu olemaan saatavilla voit korvata sen limellä.

Japanilaisia makuja
Amerikkalaista katuruokaa
Herkullista fuusiokeittiötä

Pikkelöidyt retiisit

2 rkl riisiviinietikkaa
½ dl sokeria
1 dl vettä
3–4 retiisiä

Lohi

1 rkl yuzun mehua tai limen mehua
½ rkl soijaa
½ rkl misoa
1 rkl sokeria
600 g lohta

Furikake mausteseos

2 levyä nori-levää
1/2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria

1–2 kevätsipulia
6 hot dog -sämpylää
Auran Teriyaki Aasian kastiketta

Tee näin

Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja vesi, niin että sokeri sulaa. Lisää ohueksi viipaloidut retiisit ja anna marinoitua 30 minuuttia. Leikkaa nori-levä ohuiksi siivuiksi ja sekoita paahdettuihin seesaminsiemeniin. Sekoita yuzun mehu, soija, miso ja sokeri ja valele lohen pintaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia kunnes lohi on kypsää. Viipaloi kevätsipuli ja lämmitä hot dog -sämpylät nopeasti kuumassa uunissa. Täytä sämpylät lohella, pikkelöidyillä retiisin siivuilla, Auran Teriyaki Aasian kastikkeella, kevätsipulilla ja furikake-mausteseoksella.

Kannattaa tsekata myös nämä