Italian Style Burger

Italian makuja rapean ciabattan välissä

Rapsakkuutta, kirpeyttä ja täyteläisyyttä

Täydellinen hampurilaispihvi voi syntyä myös possun jauhelihasta. Vaikka tämän possuburgerin nimi viittaakin suoraan italiaan, ovat pihvin maut enemmän amerikanitalialaista perua. Rapsakan ciabattan välissä ei maukkaan pihvin lisäksi tarvita montakaan asiaa. Kirpeä punainen pesto, terveellinen pinaatti ja täyteläinen provolone-juusto riittävät. Provolone-juuston tilalle voi toki laittaa myös esimerkiksi goudaa, jos provolonea ei satu löytymään.
Rocky Balboaa
Tony Sopranoa
käsillä puhumista

Jauhelihapihvit

400 g possunjauhelihaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilirouhetta
½ tl kuivattua timjamia

Lisäksi

200 g provolone-juustoa
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
100 g pinaattia
1 ciabatta-leipä
1 prk punaista pestoa
Auran Ranch burgerkastiketta tai Auran caesarmajoneesia
1 pussi laadukkaita perunalastuja

Tee näin

Sekoita possunjauhelihaan punaviinietikka sekä mausteet ja muotoile pihveiksi. Paista pihvit kypsiksi kuumassa pannussa noin 6–8 minuuttia per puoli. Nosta käännettyjen pihvien päälle reilut siivut provolone-juustoa ja anna sulaa.

Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota nopeasti oliiviöljyssä. Lisää pinaatit ja paista nopeasti, niin että pinaatit vetäytyvät kasaan.

Leikkaa ciabatta neljään osaan ja halkaise palat. Paahda leipien leikkauspinnat ja levitä sitten pohjalle Auran Ranch burgerkastiketta. Päälle possunpihvi, ja lisäksi provolone, paistettu pinaatti ja leivän kanteen punaista pestoasillä täydellinen hampurilaispihvi ei tarvitse seurakseen paljoakaan. Tarjoile italiainen possuburger hyvälaatuisten perunalastujen kanssa.

Kannattaa tsekata myös nämä