Italian Style Burger

Italian makuja rapean ciabattan välissä

Rapsakkuutta, kirpeyttä ja täyteläisyyttä. Täydellinen hampurilaispihvi voi syntyä myös possun jauhelihasta. Vaikka tämän possuburgerin nimi viittaakin suoraan italiaan, ovat pihvin maut enemmän amerikanitalialaista perua. Rapsakan ciabattan välissä ei maukkaan pihvin lisäksi tarvita montakaan asiaa. Kirpeä punainen pesto, terveellinen pinaatti ja täyteläinen provolone-juusto riittävät. Provolone-juuston tilalle voi toki laittaa myös esimerkiksi goudaa, jos provolonea ei satu löytymään.

Jauhelihapihvit

400 g possunjauhelihaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilirouhetta
½ tl kuivattua timjami

Lisäksi

200 g provolone-juustoa
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
100 g pinaattia
1 ciabatta-leipä
1 prk punaista pestoa
Auran Ranch burgerkastiketta
1 pussi laadukkaita perunalastuja

Tee näin

Sekoita possunjauhelihaan punaviinietikka sekä mausteet ja muotoile pihveiksi. Paista pihvit kypsiksi kuumassa pannussa noin 6–8 minuuttia per puoli. Nosta käännettyjen pihvien päälle reilut siivut provolone-juustoa ja anna sulaa.

Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota nopeasti oliiviöljyssä. Lisää pinaatit ja paista nopeasti, niin että pinaatit vetäytyvät kasaan.

Leikkaa ciabatta neljään osaan ja halkaise palat. Paahda leipien leikkauspinnat ja levitä sitten pohjalle Auran Ranch burgerkastiketta. Päälle possunpihvi, ja lisäksi provolone, paistettu pinaatti ja leivän kanteen punaista pestoasillä täydellinen hampurilaispihvi ei tarvitse seurakseen paljoakaan. Tarjoile italiainen possuburger hyvälaatuisten perunalastujen kanssa.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: