Hampurilainen

4:lle | Valmistusaika: 30 min

Hampurilainen eli niin sanottu perusburger on lopulta melkoisen helppo ja nopea valmistaa. Kunnollisen burgerin valmistuksessa kannattaakin kiinnittää erityishuomioita laadukkaisiin raaka-aineisiin. Nykyään on saatavilla jo hieman rasvaisempaa naudanjauhelihaa, joka sopii pihviksi erinomaisesti. Juustoon kannattaa panostaa hieman prosessoitua sulatejuustoa enemmän ja napata kyytiin laadukasta cheddaria. Kun sämpyläksi valitsee erityisesti burgerihommiin tarkoitetun sämpylän, on lopputulos jo melkoisen laadukas.

8 siivua pekonia
400 g naudanjauhelihaa, mielellään 20% rasvaa
suolaa
pippuria
4 siivua hyvää cheddarjuustoa
4 parempaa valmissämpylää
Auran Kurkkumajoneesi
16 siivua suolakurkkua
2 tomaattia
4 salaatinlehteä
400 g ranskalaisia perunoita

Tee näin

Taittele pekonin siivut pareittain neliöksi ja paista rapeiksi. Aloita kylmällä pannulla jotta rasva sulaa. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pihvit kullanruskeiksi kuumassa pannussa pekoninrasvassa 3–5 minuuttia per puoli, kunnes pihvit ovat haluamassasi kypsyydessä. Laita pihvien päälle cheddarjuusto ja pekoni, anna levähtää hetki. Paahda puolitettujen sämpylöiden leikkauspinnat rapeiksi joko uunissa tai pannulla. Laita sämpylän pohjalle Auran Kurkkumajoneesi, päälle pihvi, juusto ja pekoni, suolakurkku, viipaloitu tomaatti ja salaatinlehti. Laita päälle kansi, johon on pursotettu Auran Kurkkumajoneesia. Hampurilainen tarvitsee kylkeen tietysti perusranskalaiset, jotka valmistetaan pakkauksen ohjeen mukaan.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: