Grillipossu bánh mì

Rapeaa leipää, raikkaita kasviksia ja mausteista lihaa

Alkuperäisen bánh mìn maku syntyy majoneesista ja maksapasteijasta

Klassinen vietnamilainen bánh mì -voileipä syntyy kun yhdistetään mausteinen liha, raikkaat pikkelöidyt kasvikset, rapea kurkku sekä pehmeä Auran Nuoc Cham Aasian kastike. Usein pois jäävä salainen ainesosa, josta leipä saa viimeisen silauksensa, on täyteläinen maksapasteija. Lisää potkua voit lisätä halutessasi srirachasta.

Ranskalaista ruokaperimää
Vietnamilaisten ruuan potkua
Piilotettua maksapasteijaa

Grillipossu

500 g possun sisäfilettä

3 rkl kalakastiketta

3 rkl ruokosokeria
2 rkl soijaa
½ tl seesamiöljyä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 tl hienonnettua inkivääriä

Pikkelöidyt kasvikset

½ dl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
1/3 daikonia eli valkoretikkaa suikaloituna
2 porkkanaa suikaloituna

2 patonkia
4 rkl Jalostajan maksapasteijaa

4 rkl Auran Nuoc Cham Aasian kastiketta
8 oksaa korianteria
½ kurkku
1-2 jalapenoa

Tee näin

Valmista pikkelöidyt kasvikset. Jos daikon eli valkoretikka ei löydy lähikauppasi valikoimista, voit käyttää pelkkää porkkanaakin tai vaihtaa daikonin kyssäkaaliin. Vispaa sekaisin suola, sokeri, riisiviinietikka ja vesi, kunnes sokeri on liuennut. Lisää kasvikset ja anna maustua jääkaapissa mielellään vähintään tunti.

Leikkaa possu reilun sentin siivuiksi ja nuiji siivut puolen sentin paksuisiksi. Sekoita marinadin ainekset ja lisää liha kulhossa tai minigrip-pussissa. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia. Grillaa possun siivut kuumassa grillissä tai tulikuumassa pannussa kypsiksi, niin että siivut ottavat kunnolla väriä. Noin minuutin per puoli.

Levitä majoneesia halkaistun patongin kanteen ja maksapasteijaa pohjalle, nosta päälle possu, pikkelöidyt kasvikset, tuoretta korianteria sekä viipaloitua kurkkua ja jalapenoa. Bánh mì on oivallinen välipala tai vaikkapa kevyt lounas.

Kannattaa tsekata myös nämä