Grillattua mustekalaa, kiinankaalislawta ja guacamolea

4:lle | Valmistusaika: 1 h

Esikypsennettynä mustekala syntyy grillissä käden käänteessä! Nopea sitruunamarinointi ja kylkeen kiinankaalislaw'ta ja Auran Chili-Vuusto-kastikkeella maustettua guacamolea.

400 g esikypsennettyä mustekalaa
2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
1 grillatun sitruunan mehu
suolaa
varrastikkuja

Kastike

½ limetin mehu
1 rkl Omenasiiderietikkaa (Hunaja&Inkivääri)
3 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
1 vihreä chilipalko hienonnettuna
3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
ripaukset suolaa ja sokeria

Kiinankaalislaw

½ kiinankaali (n. 300 g)
8 retiisiä
ripaus sokeria ja suolaa
1 rkl Omenasiiderietikkaa (Hunaja&Inkivääri)
2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
1 dl kesäsipulinvarsia

Grillattu guacamole

2 avokadoa
2 rkl Auran Chili-Vuusto tex mex -kastiketta
1 rkl Omenasiiderietikkaa (Hunaja&Inkivääri)
3 rkl tuoretta korianteria
ripaukset suolaa ja sokeria

Tee näin

Puolita sitruuna ja grillaa leikkuupinnat kullan ruskeiksi. Purista mehu kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja suola. Kääntele mustekalat seoksessa ja pujota ne varrastikkuihin. Jätä maustumaan. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Grillaa mustekalat napakalla lämmöllä juuri ennen tarjoilua.

Suikaloi kiinankaali ja viipaloi retiisit. Laita ne kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa ja sokeri. Puristele kevyesti ja jätä maustumaan noin 15 minuutiksi. Valuta pohjalle syntynyt neste pois ja lisää etikka, öljy ja tarvittaessa lisää suolaa ja sokeria. Tarkista maku.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Grillaa pintoihin hyvä väri. Lusikoi hedelmäliha kulhoon ja murskaa haarukalla. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset ja tarkista maku.

Tarjoa mustekala kastikkeen ja kiinankaalislawn sekä guacamolen kera.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset