Grillattua kukkakaalia, maissisalsaa, kurkkumajoneesia ja grillattua salamimurua

4:lle | Valmistusaika: 1 h

Grillattu kukkakaali on kesän varma hitti ja kruunaat sen täydelliseksi Auran vegaanisella kurkkumajoneesilla jota voit vielä tuunata tuoreella kurkulla.

Kukkakaali

1 kukkakaali lohkoina tai 2 pientä kukkakaalia puolikkaina
75 g voita
1 punainen chilipalko hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi viipaleina
½  kasvisliemikuutio raastettuna
½ sitruunan kuori raastettuna

Maissisalsa

2 esikeitettyä maissintähkää
1 limetin raastettu kuori ja mehu
3 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
ripaus sokeria ja Himalajan kristallisuolaa
1 avokado kuutioina
3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Paahdetut pähkinät

2 dl erilaisia pähkinöitä (esim. Cashew-, Hassel- ja Macadamiapähkinöitä)
2 rkl voita
ripaus Himalajan kristallisuolaa ja sokeria

Kurkut majoneesilla

1 kurkku
1 dl Auran Vegaani Kurkkumajoneesia
3 rkl hienonnettua basilikaa
½ limetin mehu
ripaus Himalajan kristallisuolaa ja sokeria
ripaus Chilijauhetta

Grillattu salamimuru

muutama ohut viipale salamia

Tee näin

Nosta kukkakaalit grilliin niin että ne saavat väriä. Laita voi sulamaan grillin kestävään vuokaan. Lisää kaikki muut aineet ja kuumenna niin, että maut alkavat irrota. Kääntele kukkakaalit seoksessa ja jätä kukkakaalit vuokaan grillaantumaan keskilämmölle. Kääntele välillä niin, että kukkakaali saa makua ja grillaantuu tasaisesti, 20-30 minuuttia.

Nosta maissit grilliin ja kääntele niitä niin, että ne saavat kauniin grillipinnan. Leikkaa jyvät irti veitsellä ja laita ne kulhoon. Lisää kaikki muut ainekset ja anna maustua hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Laita kaikki paahdettujen pähkinöiden ainekset grillin kestävään astiaan ja nosta astia grilliin. Sekoittele niin, että voi sulaa. Jätä seos grilliin keskilämmölle ja sekoittele välillä. Nosta vuoka pois, kun pähkinät ovat saaneet väriä.

Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet teelusikalla. Nosta puolikkaat grillin ottamaan väriä. Kun kurkut ovat valmiit, leikkaa ne kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää kaikki muut kurkkumajoneesin ainekset, sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Grillaa salamiviipaleet rapeiksi grillissä. Nosta ne leikkuulaudalle ja rouhi muruiksi.

Kokoa annos kukkakaalista, maissisalsasta, pähkinöistä, kurkuista majoneesilla ja viimeistele koko komeus salamimuruilla.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset