Grillattua kampasimpukkaa ja vaniljavineigretteä

2:lle | Valmistusaika: 1 h

Kampasimpukkaa voi helposti valmistaa myös grillissä. Koita kylkeen Auran Chili-Vuusto Tex Mex -kastikkeella maustettua varhaiskaalisalaattia, tomaattisalsaa ja vaniljavinegretteä.

Salsa

4 tomaattia
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä
Extra Virgin luomu oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Vaniljavinegrette

½ dl Omenasiiderietikkaa
1 dl Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl Vaniljauutetta
½ punasipuli
suolaa
mustapippuria
sokeria

Varhaiskaalisalaatti

½ varhaiskaali
1 porkkana
½ dl tilliä
2 rkl Omenasiiderietikkaa
0,5 dl Extra Virgin oliiviöljyä
1 dl Auran Chili-vuusto texmex-kastiketta
1 tl sokeria
ripaus suolaa

Kampasimpukat

6 kampasimpukkaa
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
Extra Virgin oliiviöljyä

Tee näin

Lorauta wokkipannuun Extra Virgin oliiviöljyä ja pensselöi pannu kauttaaltaan öljyllä. Laita pannu grilliin kuumenemaan.

Viipaloi tomaatit, poista kuoret ja siemenkota. Leikkaa tomaatin liha pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita kulhoon tomaatit, sipuli ja valkosipulinkynnet. Lorauta päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita aineet keskenään ja kaada ne kuumalle wokkipannulle ja laita pannu takaisin grilliin. Ota wokkipannu pois grillistä, kun tomaatit ovat pehmenneet.

Pilko punasipuli. Lisää kulhoon omenaviinietikka, oliiviöljy, vaniljauute, pilkottu punasipuli, ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria. Sekoita aineet keskenään.

Pilko varhaiskaali ja porkkana. Laita kulhoon. Lisää kulhoon tilli, omenasiiderietikka, oliiviöljy, Auran Chili-vuusto texmex-kastike, sokeri ja suola. Sekoita kaikki keskenään.

Poista simpukoista ”sulkijaosa”. Lisää wokkipannuun öljyä. Laita pannu hetkeksi grilliin. Lisää pannulle kampasimpukat. Ripauta päälle suolaa ja sitruunamehua.
Grillaa simpukoita molemmin puolin noin 2 min.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset