Grillattu Kassler Burger

4:lle | Valmistusaika: 2 h 30 min + 12h kasslerin marinointi

Kassler kannattaa maustaa ajan kanssa, kypsentää uunissa pehmeäksi ja lopuksi grillata avotulella, jolloin lihaan jää reilusti savun makua. Kasslerin seuraksi sopii täydellisesti makeantulinen chili-raparperihillo sekä raikas pikkelöity punakaali. Kasslerburgerin lisukkeena toimii loistavasti uunissa paahdetut lyttyperunat.

600 g porsaan kassleria
2 rkl sokeria
2 tl suolaa

Chili-
raparperihillo

4 raparperin vartta
½ punainen chili
½ punasipuli
öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 dl hillosokeria
suolaa
mustapippuria

Pikkelöity
punakaali

200 g punakaalia
2 valkosipulinkynttä
½ dl punaviinietikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
2 tl sinapinsiemeniä

Lyttyperunat

400 g pieniä keitettyjä perunoita
öljyä
4–6 oksaa timjamia
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
suolaa
pippuria

Lisäksi

4 pretzel-sämpylää (katso resepti tai käytä valmiita pretzel-sämpylöitä)
2 kevätsipulia
Auran Ranch burgerkastiketta

Tee näin

Ripottele kasslerin päälle sokeria sekä suolaa ja laita vetäytymään jääkaappiin yön yli. Paista kassleria uunissa ensin 200 asteessa tunti ja sitten 150 asteessa toinen tunti. Jäähdytä.

Valmista chili-raparperihillo. Kuori ja kuutioi raparperit. Hienonna punainen chili ja punasipuli. Kuullota chilit ja sipulit keskilämmöllä öljytyssä pannussa. Lisää raparperit, punaviinietikka sekä hillosokeri ja keitä kunnes seos muuttuu hillomaiseksi, noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jäähdytä.

Valmista pikkelöity punakaali. Viipaloi punakaali ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita punaviinietikka, ruokosokeri, vesi ja sinapinsiemenet pienessä kattilassa, kiehauta. Kaada seos punakaalien sekä valkosipulien päälle ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Lyttää keitetyt perunat käsin painamalla uunipellille, kaada päälle öljyä ja mausta revityillä timjaminlehdillä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita.

Leikkaa kassler paksuiksi 2–3 cm siivuiksi ja grillaa siivuihin kunnolliset raidat kuumassa grillissä. Paahda grillissä myös puolitettujen pretzel-sämpylöiden leikkauspinnat. Levitä sämpylän pohjalle chili-raparperihilloa. Nosta pohjalle siivu kassleria, päälle pikkelöityä punakaalia ja suikaloitua kevätsipulia. Voitele sämpylän kansi Auran Ranch Burgerkastikkeella ja nosta päällimmäiseksi. Tarjoile kasslerburger lyttyperunoiden kera.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: