Gluteeniton pizzapohja

3-4:lle   |   Valmistusaika: 30 min + 30 min kohotus

Gluteeniton pizzapohja ei eroa paljoakaan perinteisestä pizzapohjasta valmistustavaltaan tai maultaan. Psylliumilla pohjaan saadaan sitkoa, joka on parhaan mahdollisen lopputuloksen edellytys. Gluteenitonta pohjaa ei edes kannata nostattaa kovin kauaa, vaan puoli tuntia riittää hyvin.

Perinteistä pizzataikinaa
Gluteenittomia jauhoja
Psylliumia sitkoksi

Taikina

50 g tuorehiivaa
tai
1 ps (11 g) kuivahiivaa

4 dl vettä
1 rkl psylliumia
4-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä

Tee näin

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna levätä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon sokeri ja jauhoja niin paljon että taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Lisää lopuksi suola. Vaivaa taikinaa muutama minuutti joko käsin tai yleiskoneella. Lisää öljy ja vaivaa kunnes taikina on sileää. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja jos taikina alkaa jäädä kiinni kulhoon. Levitä joko uunipellille tai 2-4 pienemmäksi pizzaksi ja anna kohota leivinliinan alla puoli tuntia. Gluteeniton pizzapohja on parhaimmillaan kun et anna sen seistä liian kauan.

Kannattaa tsekata myös nämä