Fried chicken burger

6:lle | Valmistusaika: 2 h + 4 h marinointi

Pehmeä japanilainen maitosämpylä on burgermaailman uusin hitti. Täydellisen rapea kotitekoinen fried chicken vie homman vielä aivan uusille leveleille. Paras fried chicken syntyy nahallisesta ja luuttomasta reisipalasta, mutta myös nahaton reisi toimii. Ja jos haluat herkutella lähes vastaavalla burgerilla helposti, voi maitosämpylän vaihtaa kaupan perunasämpylään ja leivitetyn kanan ostaa valmiina kaupasta.

Kanan marinointi

3 dl piimää
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
6 luutonta reisipaistia

Hokkaidon maitosämpylät

Tangzhong-“taikinapohja”

4 rkl täysmaitoa
2 rkl vettä
2 rkl jauhoja 

Taikina
1 rkl kuivahiivaa
1,2 dl täysmaitoa
320 g jauhoja
2½ rkl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 keltuainen
3 rkl pehmeää voita 

Voiteluun
1 kananmuna
maitoa
sulaa voita

Voiteluun

Kanan leivitys

4 dl vehnäjauhoja
½ dl maizenaa
½ rkl suolaa
½ rkl paprikajauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl mustapippuria
½ tl cayennepippuria

2 l öljyä paistamiseen

Täytteet

Auran Chili-Vuusto Tex Mex -kastiketta
1½ avokadoa
1 pieni punasipuli
6 romainesalaatinlehteä

Tee näin

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää joukkoon kanat. Anna marinoitua peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Valmista taikinapohja yhdistämällä maito, vesi ja jauho keskikokoisessa pannussa. Vispaa keskilämmöllä kunnes koostumus muistuttaa perunamuusia.

Lisää hiiva noin 35-asteiseen maitoon ja anna seistä 10 minuuttia. Sekoita jauhot, sokeri ja suola tehosekoittimen kulhossa ja vaivaa hitaalla asetuksella sekaan maitoseos ja taikinapohja sekä viimeisinä kananmuna ja keltuainen. Sekoita keskinopeudella seos tasaiseksi. Lisää voi pienissä erissä ja vaivaa 5–8 minuuttia kunnes seos on jälleen tasainen. Muotoile taikina palloksi ja anna nousta voidellussa vuoassa 1½ tuntia. Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile sämpylöiksi venyttämällä taikina ensin reunoilta keskelle ympäri koko taikinapallon, ja sitten kääntämällä pallo ja rullaamalla sitä lautaa vasten itseesi päin neljästä eri suunnasta niin, että jokainen reuna on sileä ja taikina pallon mallinen. Anna sämpylöiden nousta vielä tunti peitettynä, voitele munamaito-seoksella ja paista 175-asteessa 16 minuuttia kullanruskeiksi. Voitele lopuksi sulalla voilla.

Sekoita leivitteen ainekset kulhossa. Lämmitä öljy 170-asteiseksi rasvakeittimessä tai kattilassa. Valuta kanoista marinadi ja nostele jauhoseokseen, leivitä ja taputtele pois ylimääräiset jauhot. Paista öljyssä 2–3 palaa kerrallaan vajaat 15 minuuttia kerran kääntäen kunnes kanapalat ovat kullanruskeita ja kypsiä. Nosta pois öljystä talouspaperille ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

Puolita sämpylät ja paahda leikkuupinnat pannulla. Levitä pohjalle ja kanteen Auran Chili-Vuusto Tex Mex -kastiketta. Aseta pohjalle fried chicken ja päälle viipaloitua avokadoa, punasipulia ja salaatinlehti. Viimeistele sämpylän kannella.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset