2 munakoisoa
merisuolaa
öljyä
Falafel-pita paahdetulla munakoisolla
4:lle | Valmistusaika: 1 h 15 min
Ruokaisuutta falafel-pitan kanssa saadaan couscous-salaatista, raikkautta kirsikkatomaateista sekä granaattiomenasta ja täyteläisyyttä fetajuustosta ja Auran vegaanisesta kurkkumajoneesista. Kokeile kylkeen vielä uunissa paahdettuja munakoisoja tahini-kastikkeella ja täydellinen Lähi-itä-vaikutteinen ateria on valmis.
Tahini-kastike
½ dl tahinia
½ dl vettä
suolaa
tilkka sitruunamehua
Couscous-salaatti
150 g couscousta
¼ kurkku
½ punasipuli
suolaa
½ sitruunan mehu
½ nippu lehtipersiljaa
Lisäksi
16 kpl valmiita falafel-pyöryköitä
8 kirsikkatomaattia
4 pitaleipää
4 rkl Auran Vegaani Kurkkumajoneesia
4 rkl granaattiomenan siemeniä
100 g fetajuustoa
2–3 oksaa lehtipersiljaa
Tee näin
Halkaise munakoisot ja leikkaa munakoison leikkuupintaan ristiviillot. Suolaa munakoisot ja anna levätä vähintään 20 minuuttia niin, että munakoisoista irtoaa ylimääräinen kitkerä neste. Kuivaa ja öljyä munakoison puolikkaat ja paista 200-asteisessa uunissa 30–40 min. Vispaa sekaisin tahini ja vesi. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kurkusta siemenet ja kuutioi. Kuori punasipuli ja kuutioi. Sekoita kasvikset couscoukseen ja mausta suolalla, sitruunamehulla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.
Kypsennä falafel-pyörykät pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita kirsikkatomaatit ja lämmitä pitaleivät. Täytä pitat Auran Vegaani Kurkkumajoneesilla, couscous-salaatilla, falafel-pyöryköillä ja kirsikkatomaateilla. Tarjoile munakoisot tahini-kastikkeen kanssa. Viimeistele sekä pitat että munakoisot granaattiomenan siemenillä, murennetulla fetajuustolla ja lehtipersiljalla.