BLT Fisuburger

Klassinen combo vie isommankin nälän

BLT eli pekonia, salaattia ja tomaattia.

BLT on klassinen combo joka toimii jo sellaisenaan, mutta jää hieman ohueksi burgerina. Laita siis kylkeen tuhti siivu lohta ja saat aikaiseksi isompaankin nälkään sopivan herkun. BLT:n rinnalla toimivat esimerkiksi omatekoiset perunalastut.

klassikko voileipätunnelmaa
lohta
kalamiehen unelmia

Perunalastut

2 isoa perunaa
suolaa

Burger

8 siivua pekonia
600 g (4 annospalaa) lohta
suolaa
mustapippuria
4 hampurilaissämpylää
2 tomaattia
4 lehteä romainen-salaattia
Auran The burgerkastiketta

Tee näin

Leikkaa pestyistä perunoista mandoliinilla mahdollisimman ohuita siivuja ja friteeraa 170-asteisessa öljyssä rasvakeittimessä kullanruskeiksi noin 2 minuuttia.

Paista pekonit rapeaksi aloittaen kylmästä pannusta ja lisäämällä sitten lämpöä. Mausta lohenpalat suolalla ja mustapippurilla. Paista nahattomat ja ruodottomat lohet pekonin rasvassa kypsiksi, noin 3–5 minuuttia per puoli, riippuen palan paksuudesta. Paahda puolitetut hampurilaissämpylät pannussa. Voitele sämpylä Auran The burgerkastikkeella. Kokoa BLT nostamalla väliin paistettu lohi, pekoni, salaatti, tomaatin viipaleet ja päälle sämpylän kansi.

Kannattaa tsekata myös nämä