Bataattiburger

Parempi bataattiburger on vegerakastajan unelma

Hifistele paremmilla raaka-aineilla tai valitse oikopolku

Bataattiburger on helppo valmistaa joko perusraaka-aineista eli normisipulista, tavallisesta salaatista ja aurajuustosta tai sitten homman voi lyödä hieman yli astetta paremmilla raaka-aineilla. Bataatin hinta ei enää nykyään päätä huimaa, mutta sille täydelliset makuparit löytyvät laadukkaista sinihomejuustoista, pekaanipähkinöistä sekä mikroyrteistä.

Premium raaka-aineita
Pähkinäallergiaa
Mikroyrttejä

Pikkelöity punasipuli

1 luomupunasipuli
2 rkl sherryviinietikkaa
½ dl muscovadosokeria
1 dl vettä

Bataattipihvi

1 iso luomubataatti
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Lisäksi

4 valmista briossisämpylää
150 g laadukasta sinihomejuustoa
Auran Ranch burgerkastiketta
50 g pekaanipähkinöitä
mikroyrttejä

Tee näin

Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita sherryviinietikka, muscovadosokeri ja vesi niin että sokeri sulaa. Sekoita joukkoon punasipuli ja anna marinoitua vähintään tunti. Leikkaa bataatista neljä paksua viipaletta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista hyvässä oliiviöljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi, kunnes bataatit ovat kypsiä, noin 6–8 minuuttia per puoli. Paahda puolitettujen briossisämpylöiden leikkauspinta ja voitele ne Auran Ranch burgerkastikkeella. Kokoa bataattiburger nostamalla pohjalle bataatinsiivu, siivu laadukasta sinihomejuustoa, marinoitua punasipulia, rouhittuja pekaanipähkinöitä ja mikroyrttejä.

Kannattaa tsekata myös nämä