Aasialainen possuburger

4:lle | Valmistusaika: 2 h 30 min

Aasialaiset maut sopivat erinomaisesti hampurilaisen väliin. Itse tehdyt seesamsämpylät ja inkiväärillä sekä valkosipulilla maustettu possupihvi saavat kaverikseen raikkaan aasialaisilla mauilla terästetyn coleslaw’n. Aasialainen possuburger yhdistettynä ruokaisaan nuudelisalaattiin on jo täysi ateria. Voit toki korvata seesamsämpylät myös kaupan sämpylöillä, jos haluat säästää aikaa.

Seesamsämpylä

1 dl maitoa
½ rkl voita
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
1 tl kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
seesaminsiemeniä

Coleslaw

200 g kaalia
1 porkkana
½ punainen chili
1 kevätsipuli
2 rkl riisiviinietikkaa
2 tl seesamiöljyä
2 rkl soijaa

Nuudelisalaatti

300 g ohuita riisinuudeleita
1 porkkana
1 punainen chili
2 kevätsipulia
12 kirsikkatomaattia
½ nippu korianteria
½ nippu minttua
2 dl ituja

Kastike

½ punainen chili
1 rkl kalakastiketta
2 rkl limemehua
3 tl sokeria

Pihvi

400 g possunjauhelihaa
2 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia
2 tl seesamiöljyä

Lisäksi

Auran Sriracha burgerkastiketta

Tee näin

Valmista ensin seesamsämpylät. Lämmitä maito sekä voi reiluun 40 asteeseen ja sekoita joukkoon suola, sokeri ja kuivahiiva. Anna seistä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja anna levätä 10 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa 4 minuuttia. Anna nousta lämpimässä paikassa tunti. Muotoile taikinasta 4 palloa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja anna nousta peitettynä lämpimässä paikassa vielä 45 minuuttia. Voitele sämpylät kananmunalla, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 185-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

Valmista coleslaw. Viipaloi ohueksi kaali, porkkana, kevätsipuli ja chili ja yhdistä kulhoon. Lisää riisiviinietikka, seesamiöljy sekä soija ja sekoita.

Valmista nuudelisalaatti ja kastike. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi porkkana, chilit ja kevätsipulit, puolita tomaatit ja hienonna korianteri sekä minttu. Sekoita pilkotut kasvikset ja idut jäähtyneisiin riisinuudeleihin. Viipaloi puolikas chili ja sekoita kastikkeen ainekset. Voit sekoittaa kastikkeen joko suoraan nuudelisalaattiin tai tarjoilla sen salaatin rinnalla.

Sekoita possunjauhelihaan hienonnettu inkivääri ja valkosipuli sekä viipaloitu kevätsipuli ja seesamiöljy. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kypsiksi noin 6–8 minuuttia per puoli.

Paahda seesamsämpylät ja levitä molemmille puolikkaille Auran Sriracha burgerkastiketta. Nosta päälle possunpihvi ja coleslaw’ta. Tarjoile aasialainen possuburger nuudelisalaatin kanssa.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: