8 siivua paksua pekonia
600 g jauhelihaa
suolaa
pippuria
1 rkl worchestershire-kastiketta
1 rkl tabascoa
4 kananmunaa
2 tomaattia
4 aamupalasämpylää
400 g papuja tomaattikastikkeessa
50 g rucolaa
Auran Sriracha burgerkastiketta
Aamupalaburger
4:lle | Valmistusaika: 45 min
Aloita aamu burgerilla. Aamupalana toimii myös itse tehty hampurilainen, jos aikaa sattuu olemaan sopivasti. Täysipainoiseen aamiaiseen kuuluvat toki aina pekoni ja paistettu kananmuna, joten ne kannattaa ladata myös burgerin väliin. Kylkeen vielä papuja tomaattikastikkeessa ja tilanteen vaatiessa piristävä Bloody Mary, niin päivä lähtee varmasti käyntiin.
Tee näin
Taittele pekonit pareittain neliöksi ja paista rapeiksi. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla, worchesteshire-kastikkeella sekä tabascolla ja muotoile neljäksi pihviksi. Paista pihvit haluamaasi kypsyyteen 3–5 minuuttia per puoli. Paista kananmunat toiselta puolelta niin että keltuainen jää vielä löysäksi ja paista samalla myös pari tuhtia tomaatinviipaletta jokaista burgeria kohti. Paahda sämpylät pannussa tai uunissa. Lämmitä pavut kattilassa. Kasaa sämpylöille ensin Auran Sriracha burgerkastiketta, sitten jauhelihapihvi, pekonia, tomaattia, kananmuna ja rucolaa. Lisää päälle Auran Sriracha burgerkastiketta ja sämpylän kansi. Tarjoile itse tehty hampurilainen papujen ja Bloody Maryn kanssa.