HUOM: Voit valmistaa samalla reseptillä helposti sulavaa juustoa mistä tahansa puolikovasta juustosta, olkoon se sitten Emmental, Gruyère tai Comté. Älä käytä valmiiksi raastettua juustoa, sillä ne usein kuorrutetaan tärkkelyksellä joka estää tasaisen sulamisen.
Ainekset
1 rkl liivatejauhetta
1 rkl vettä
1,2 dl makeuttamatonta kondensoitua maitoa
350 g raastettua cheddar-juustoa
Päällystä uunipelti muovikelmulla. Ripottele liivatejauhe veteen ja anna turvota minuutti. Lämmitä kondesoitu maito koko ajan sekoittaen. Kun maito alkaa kiehua, lisää liivate ja vesi ja ota seos pois hellalta. Lisää juustot ja vispaa sekaisin. Nosta kattila takaisin hellalle ja säädä lämpötila mahdollisimman alas. Sekoita kunnes seos on tasaista ja lämpömittari antaa seoksen lämpötilaksi 70-75 astetta. Vispaa sähkövatkaimella kunnes seos on kiiltävää ja sileää. Kaada seos kelmulle ja levitä muutaman millin paksuiseksi kerrokseksi. Jäähdytä jääkaapissa kunnes seos kovettuu. Leikkaa kelmun päällä paloiksi, niin että juustosiivujen väliin jää kelmu etteivät ne takerru ja säilytä suljetussa astiassa jääkaapissa.
Lue alkuperäinen artikkeli.