Skip to main content

Impossible Burger on kasvispohjainen burgerpihvi, joka vuotaa “lihas”nestettä ja tirisee paistuessaan. Pihvi valmistetaan käyttäen ainetta nimeltään hemi, joka on lihasta löytyvä, rautaa sisältävä yhdiste ja sen tavoitteena on matkia perinteisen lihan makua. Mutta koska pihvi on tehty kasviksista, sillä on paljon pienempi hiilijalanjälki kuin perinteisellä naudanlihapihvillä.

Impossible burgeria tarjoillaan nykyään jo useassa paikassa Yhdysvalloissa ja se vastaa yllättävän hyvin kasvissyöjän mahdolliseen “lihanhimoon”. Eli jos ikävöit burgerin täyteläistä rasvaisuutta on Impossible burger oikea vaihtoehto.

Pihvin ulkopuoli valellaan kookosrasvalla, jolloin se saa rapean ja täyteläisen ulkokuoren kuten naudanlihahampurilainenkin. Sisäosa pysyy silti pehmeänä, punaisena ja yksinkertaisen herkullisena. Monien mielestä Impossible Burger on paras kasvishampurilainen markkinoilla, mutta eron naudanlihaan huomaa toki silti.

Impossible Burgeria on hehkutettu sosiaalisessa mediassa niin paljon, että odotukset sen suhteen ovat monella jopa liian kovia. Tosin hieman liian pehmeä tekstuuri tulee jatkossa varmasti paranemaan. Impossible Burger -pihvillä varustettu burger löytyy myös muun muassa Los Angelesin Umami Burger -ravintolasta ja siellä pihvi päällystetään anjovista sisältävällä umami-kastikkeella maun lisäämiseksi. Tosin tällöin burger ei enää ole vegaaninen. Los Angelesin Veggie Grill -ravintolassa vastaavanlainen pihvi on taas nimeltään “Beyond Meat”, mutta se ei aivan yllä Impossible Burgerin tasolle. On selvää, että yhä enemmän ihmisiä tulee siirtymään kasvispohjaiseen ruokavalioon, mutta asiaa edistämään olisi hyvä löytää täydellinen rasvainen, suolainen ja kuolausta herättävä kasvisvaihtoehto myös burgereissa.

Lue alkuperäinen artikkeli

Yläkuva: T.Tseng / flickr