Skip to main content

Jokainen meistä on varmasti maistanut purilaista, jossa burgerpihvi on päästänyt ulos niin paljon lihasnestettä että sämpylä ei enää pysy kasassa. Ongelmaan on kuitenkin helppo ratkaisu! Anna pihvin levätä hetki ennen kuin asetat sen sämpylälle. Raa’assa lihassa mehut ovat tallessa yksittäisissä lihassäikeissä. Kypsentäminen kuitenkin supistaa proteiineja ja samalla ajaa ulos osan nesteestä.

Kun annat lihan levätä hetken kypsentämisen jälkeen, proteiinit rentoutuvat ja imevät osan nesteistä takaisin sisäänsä. Lähes kaiken lihan kannattaa antaa levätä paistamisen jälkeen, mutta erityisen tärkeää se on purilaisille. Burgerpihvi tulisi kypsentää nopeasti ja kovalla lämmöllä, jolloin pinnan lämpötila nousee. Silloin lihassäikeet supistuvat erityisen kovaa ja lihasnesteitä häviää reilusti. Ja kun annat jauhelihasta tehdyn pihvin levätä rauhassa paistamisen jälkeen, se päästää myös huomattavan määrän ylimääräisestä rastavasta ulos jo ennen sämpylälle nostamista.

Kun haluat täydellisen hampurilaisen ja sämpylän, anna pihvin levätä 5 minuuttia foliolla peitettynä ritilän päällä, niin ettei pihveistä irtoavat nesteet jää lillumaan pihvin pohjalle.

Lue alkuperäinen artikkeli.